Keskustelu:Glam metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni tämän artikkelin nimi on samaa slangiluokkaa kuin "kikkelihevikin", sentää vähän miedompi. Tukkahevi on ilmeisesti jonkinlainen väännös joissain maissa käytössä olevasta nimestä "Hair metal". Artikkelin nimeksi pitäisi muuttaa Glam metal, joka vain uudellenohjaa tänne. Ei ole kovin vakuuttavaa ja asiallista genre-analyysiä, kun sivun nimenä on "tukkahevi". Johan kaikkitietävä googlekin tietää, että suomen kielellä löytyy 31 000 glam metal-hakutulosta, mutta vain 521 tukkaheviä. Lisäksi on jo olemassa "Luokka:Glam metal -yhtyeet" --Smörre 27. huhtikuuta 2007 kello 10.15 (UTC)

Jep, tästä on keskusteltukin värikkäästi jonkin verran ja esitettyjen perustelujen valossa nimenvaihto olisi ihan aiheellista. Artikkelin määritelmä pitäisi nimenmuutoksen lisäksi kirjoittaa ihan uusiksi. (Paljon on vettä on virrannut sen jälkeen ja myönnän tehneeni siirron aikanaan hieman hätiköiden. Artikkeli on sittemmin jäänyt tälle nimelle.) --Jaakonam 27. huhtikuuta 2007 kello 15.40 (UTC)

Näistä tyylisuunnista yleisemmin[muokkaa wikitekstiä]

Minusta on outoa, että näitä tyylisuuntia keksitään ja muutellaan jälkeenpäin. Ei 70-luvulla kukaan puhunut glam metallista (eikä metallista yleensäkään), ja glamrockia olivat T.Rex ja David Bowie. Kiss, Van Halen ja Whitesnake olivat heavyä tai hardrockia. Koskee muitakin artikkeleita kuin tätä, mutta sattui sopivaksi esimerkiksi.

En väitä, että tämä olisi Wikipedian muokkaajien vika, mutta mielestäni pitäisi olla vahvistus aikalaisjulkaisusta. --88.114.67.22 25. toukokuuta 2007 kello 06.23 (UTC)

KUINKA ONNETON TUNNUSMERKKI GENRELLE VOI OLLA "TAPA TUPEERATA HIUKSENSA" TAI "TARTTUVAT KERTOSÄKEET"!! - Bonzo

olisiko alice cooper teidän mielestä sopiva tuonne merkittäviin glammaajiin? kysyn vaan koska tekihän hän glamia sentään seitsemän vuotta