Keskustelu:Georgian sosialistinen neuvostotasavalta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

On totta, että Georgiaa nimitettiin Gruusiaksi Suomessa aiemmin. On kuitenkin täydellisen typerää ruveta kutsumaan vain neuvostokauden Georgiaa nimellä Gruusia. Georgialla on monta tuhatta vuotta pitkä historia ennen sitä, ja tänä aikana on joka tapauksessa käytettävä nykyistä nimeä Georgia (nimi Gruusia olisi outo, sillä Suomea, Neuvostoliittoa tai nimeä ei ole edes ollut olemassa siihen aikaan). Nimen Gruusia käyttö missään yhteydessä aiheuttaa lähinnä vain määrittelyongelmia ja sekaannusta. Neuvostotasavallan nimi vaihtui samalla kuin koko maan nimi 1990-luvun alussa. --Orri 27. elokuuta 2008 kello 20.40 (EEST)

On todella tarpeetonta harjoittaa uutta tutkimusta ja käyttää Gruusiasta historiallisissa yhteyksissä sen myöhäsyntyistä nimeä. Oikea suomlainen nimi olisi Yrjölä, ei Sakartvelo. Mitään sekaannusta ei tule siitä, että Islamilaista tasavaltaa kutsutaan Iraniksi tai oikeammin Persiaksi. 84.248.36.214 31. elokuuta 2009 kello 02.00 (EEST)

No onko jotain lähdettä sille että läntisissä teksteissä (jotka eivät ole sen neutraalimpia kuin itäisetkään) tätä olisi kutsuttu Georgian SNT:ksi suomeksi? --Höyhens (keskustelu) 28. maaliskuuta 2013 kello 22.27 (EET)

Eipä taida olla, neuvostotasavaltana valtion nimi oli suomeksi Gruusian sosialistinen neuvostotasavalta. Nimitys "Georgian sosialistinen neuvostotasavalta" on virheellinen. Pjr (keskustelu) 23. toukokuuta 2018 kello 12.00 (EEST)
Nimityksiä Gruusia ja Georgia ei pidä sekoittaa tähän historialliseen erisnimeen.Pjr (keskustelu) 23. toukokuuta 2018 kello 12.08 (EEST)