Keskustelu:Gaeli

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liitetty väärään ranskankieliseen sivuun. Pitäisi olla "gaélique écossaise". Englanninkielinen sivu on olemassa (Scots Gaelic, vai Scottish Gaelic?)

Englanninkielinen on nyt inter-linkitetty, mutta ranskankielistä artikkelia fr:gaélique écossaise ei näytä olevan olemassa. --Hautala 12. tammikuuta 2005 kello 17:00 (UTC)
Ei tuollaista turhaa e:tä lopussa, se on pelkkä écossais. --Kaldur 12. tammikuuta 2005 kello 19:25 (UTC)

Kielen nimi suomeksi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin nimi näyttäisi olevan eri linjoilla kuin Kotuksen kotoistushanke ja sen synnyttämä Unicode-konsortion CLDR 1.3:n suomen osa. Siellä tämän kielen nimi on gaeli, ja skotti tarkoittaa Skotlannissa puhuttavaa englanninsukuista kieltä (sco:Scots_leid). --Mikko Silvonen 9. huhtikuuta 2006 kello 16.46 (UTC)

Suomen kielessä "skotti" on vanhastaan tarkoittanut nimeomaan gaelia. Gaeli-sanan yleistyessä skotti-sana saattaisi vapautua muuhun käyttöön, mistä aiheutuu varmasti jatkossakin sekaannuksia. --Hippophaë 9. huhtikuuta 2006 kello 18.08 (UTC)
Joo, mutta nyt tuo Kotus-vetoinen hanke on siis päättänyt ex cathedra, että skotti tarkoittaa skotlanninenglantia. Koska olemme julistaneet Kielitoimiston auktoriteetiksi (Ohje:Tyyliopas/Artikkelin_nimi), noudatammeko muitakin saman putiikin suosituksia? CLDR:ssä määritellyt kielten nimet putkahtelevat vähitellen esiin useissa tietokoneohjelmissa, joten ne alkavat tulla tutuiksi suurelle yleisölle. --Mikko Silvonen 11. huhtikuuta 2006 kello 16.51 (UTC)
Avasin yleisemmän keskustelun aiheesta. --Mikko Silvonen 11. huhtikuuta 2006 kello 17.30 (UTC)
Mites on, onko tälle artikkelin nimelle tulossa muutosta? Gaeli on tosiaan eri juttu kuin skotti. (Gaelia puhutaan ylämailla, skottia sitten alamailla ja vähän siellä sun täällä.) Kannatan kyllä ehdottomasti, enwikin mukaan skotin puhujia on 1,5 miljoonaa ja gaelin sellaiset 60 000, joten siinäkin olisi pohjaa. --Hermis 14. toukokuuta 2006 kello 13.47 (UTC)
Skotin kieli on mahdollisesti jopa väärin, mutta vähintään se on harhaanjohtavaa, koska on tosiaan olemassa täysin toinen skotin kieli. Miksi ihmeessä tämäkin on pitänyt mennä siirtämään?? --ML 20. toukokuuta 2006 kello 10.39 (UTC)

Skotti-nimeä oli näköjään viime yönä taas heitelty sivulle, mutta kumosin muutokset. [Ja sössin yhteenvedon kanssa...] --Mikko Silvonen 7. kesäkuuta 2006 kello 05.03 (UTC)