Keskustelu:GNU Free Documentation License

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko joku asiasta enemmän ymmärtävä kirjoittaa artikkelisivulle, mitä tämä lisenssi käytännössä tarkoittaa esim. kuvien ja tekstin kohdalla. Itse en oikein osaa sisäistää tuota "Hengeltään se muistuttaa"-käsitettä.

2005-08-10 Edellisen kommentoijan ehdotus on asiallinen. Onhan se erikoista että Wikipediassa, jonka teksti on julkaistu GNU FDL lisennsillä, ei edes osata itse selittää mitä tämä käytännössä merkitsee. Olisi varmaan hankkeen suomalaisten puuhamiesten aika korjata tämä puute. Vaikka ainoastaan FDL lisenssin englanninkielinen versio on ainoa virallinen ja laillisesti pätevä versio, olisi silti suotavaa että Wikipediassa olisi suomennettu tuo lisenssi - pohjautuuhan oikeastaan koko Wikipedian olemassaolo tuohon lisenssiin eikä kaikilta tänne suomeksi kirjoittavilta voida odottaa täydellistä englannin kielen taitoa. Myös GNU GPL:n suomennoksen voisi laittaa tänne kuten myös Free Art Licensen. Tässä olisi urakkaa jollekin pätevälle kieli-ihmiselle tai vaikkapa lopputyöaihe jollekulle oikeustieteelisessä tai kielitieteellisessä opiskelevalle!
Free Art License ja GPL pitää laittaa Wikiaineistoon, mutta GFDL voi olla Wikipediassa. --iirolaiho 10. elokuuta 2005 kello 14:29:45 (UTC)
Yhdeksän vuotta kulunut ja onko käännöksen eteen tehty mitään? --88.193.50.157 26. joulukuuta 2014 kello 21.01 (EET)[vastaa]