Keskustelu:GNU

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin professori-nimikkeen, koska Stallman ei ole professori. Sitten huomasin, että hän on saanut vuonna 2003 Perusta kunniaprofessuurin. Kyseessä on kuitenkin vain arvonimi, joten mielestäni on parempi käyttää jotain muuta nimitystä - ohjelmoijaksi häntä usein kutsutaan. Nikke 2. elokuuta 2005 kello 06:32:16 (UTC)

Olisiko luontevampaa jos hakusana 'gnu' ohjattaisiin ennemmin gnuantilooppien artikkeliin kuin tänne? Suurin osa hakijoista varmaan etsii ko. hakusanalla tietoa oikeasta eläimestä.. --Raintaker 10. lokakuuta 2006 kello 15.41 (UTC)

Uudelleenohjaus luotu. --Jannex 10. lokakuuta 2006 kello 15.51 (UTC)

GNU-jakelut[muokkaa wikitekstiä]

Onko totta, että "GNU-jakelut" sisältävät vain GNU-ohjelmia? Ymmärtääkseni projekti ei ole kirjoittanut omia ohjelmia korvaamaan olemassaolevia vapaita ohjelmia.

Epäilen, että tarkoituksena on puhua jakeluista, joissa ytimenä on Hurd. Tämä on vallan eri asia. Silloin otsikoksi sopisi "Hurd-pohjaiset jakelut" tms.

Vapaiden ohjelmien luotettavuus[muokkaa wikitekstiä]

Poistan kappaleen:

Eräässä vertailutilanteessa GNU-ohjelmat on pystytty osoittamaan vastaavia suljetun lähdekoodin ohjelmistoja luotettavimmiksi.

Vertailu on ymmärtääkseni vuodelta 1995, eikä siis kerro paljoakaan nykypäivän tilanteesta. Erilaisia vertailuja on tehty paljon, joten "erään" vertailun merkitys ei ole järin suuri. Jos sen haluaa sisällyttää, se pitäisi sitoa johonkin täsmällisempään yhteyteen. LPabo 31. lokakuuta 2007 kello 08.32 (UTC)

Vakiintuneet termit[muokkaa wikitekstiä]

Lainaus artikkelista: "ohjelmien siirrettävyyttä (engl. porting)". Ehkä engl. portability? --Hartz (keskustelu) 4. tammikuuta 2013 kello 21.32 (EET)