Keskustelu:Friisit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitä tarkoittaa "friisien luontainen asuinalue"? Tanskassa ei ilmeisesti asu enää yhtään friisinkielisiä, vaikka eräät Tanskan osat lasketaan kuuluvaksi friisinmaan alueeseen. --ML 6. lokakuuta 2006 kello 14.47 (UTC)

Tämä artikkeli ei kerro friisin kielestä. Friisin kielestä ja sen levinneisyydestä kertoo artikkeli friisin kieli. --SM 6. lokakuuta 2006 kello 14.54 (UTC)
Mitä muuta friiseillä voidaan tarkoittaa kuin friisin kielen puhujia, kun ei valtiota nimeltä Friisikään ole? Näissä kansallisuusartikkeleissa pitäisi yleensäkin pyrkiä tässäkin esiintyvät "germaaninen kansa"-tyyppisen epäselvän kansallisuusromantiikan karttamiseen, ja "germaaninen kieliryhmä"-tyyppiseen asiallisuuteen. --ML 6. lokakuuta 2006 kello 15.01 (UTC)
Monissa maissa kansallisiin vähemmistöihin kuuluvat ovat ottaneet käyttöön valtaväestön kielen ja luopuneet omastaan. Eivätkö mielestäsi esim. ne romanit, jotka eivät puhu romanikieltä, ole romeneita? Eivätkö suomalaiset viittomakieliset ole suomalaisia koska eivät puhu suomea? Haloo. Sinulla on toki oikeus tuollaiseen tapaan ajatella asioista, mutta älä yritä ujuttaa sitä Wikipedia-artikkeleihin. --SM 6. lokakuuta 2006 kello 15.25 (UTC)
Onko Tanskassa ihmisiä, jotka kutsuvat itseään friiseiksi? Jos on niin on. Jos ei ole, on todettava että friisit Tanskan alueella ovat menettäneet identiteettinsä ja sulautuneet tanskalaisiin eli lakanneet olemasta olemassa. Kansa (etninen ryhmä) on olemassa vain niin pitkälle kuin identiteetti tai kielen kaltainen selvä ulkoinen tunnusmerkki säilyvät. Sitten - bye bye.--217.112.242.181 6. lokakuuta 2006 kello 16.33 (UTC)