Keskustelu:Forssan kokous

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sosiaalipolitiikan pääsykoetta varten lukiessani huomasin ristiriidan. Karisto, Takala ja Haapoja kirjassan Matkalla nykyaikaan (keskeinen teos suomalaisen sosiaalipolitiikan kehityksestä) sanotaan: "1903 Forssan ohjelman keskeiseksi auktoriteetiksi nousi saksalaisen Karl Kautskyn laatima Erfurtin ohjelma." Wikipediassa mainitaan itävaltalaisen Victor Adlerin Hainnfeldin ohjelma. Onko Wikipediaan liitetty tieto tulkinnasta kiinni vai onko kyseessä virhe? Asiaan vihkiytymätön toivoisi jonkinlaista selvitystä.

Vanha mies opastaa nuorempaansa. Olet tavallaan oikeassa, mutta... Siis Kautsky oli kokouksen keskeinen auktoriteetti ja hänen ns. Erfurtin ohjelmansa oli melko selkeä ohjenuora, mutta... Nyt tarvittiin myöskin itävaltalaista Victor Adleria, sillä hän oli käytännön työssä kokenyt henkilö, jonka mielessä asiat olivat muuttunet selkeiksi tavoitteiksi. Ja niitä Forssan ohjelmassa on moninaisia. Näin päädymme molempien herrojen yhteiseen rooliin, ja kirjoitajasta riippuu, miten asian haluaa painottaa. Siis teorettiin malleihin vaiko käytännön kysymyksiin. Eli, olet siis oikeassa, mutta teorian kohdalla. --Alexius Manfelt 21. toukokuuta 2006 kello 10.54 (UTC)
Mihin on hävinnyt Forssan ohjelma? Sitähän ei artikkelissa ole olemassakaan, vaan ainoastaan jonkin Soikkasen näkemyksiä ohjelmasta. 81.175.156.88 14. toukokuuta 2007 kello 09.21 (UTC)

Historin väärennystä[muokkaa wikitekstiä]

Valitettaavasti kenraalikyvenööri [Nikolai Bobrikov|Bobrikov]] ei kieltänyt puoluetta ottamasta nimeä Suomen sosiaalidemokraattinen puolue, vaan hän kielsi käyttämästä nimessa muotoa sosialidemokraattinen, joten me emme voi viisasgtella jollain muka oikeinkirjoituksella, jota jotkutntäälä Wikipediassakin harrastavat. kielsi puoluetta käyttämästä nimeä ”sosialidemokraattinen”, mutta tätä kieltoa ei noudatettu. --Alexius Manfelt 14. syyskuuta 2007 kello 05.08 (UTC)