Keskustelu:Formosus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sellaista vain kyselen olisiko noille artikkelissa esitetyillä väittelle jonkinlaisia lähteitä? Tarkastin useita katolisia lähteitä ja ainoastakaan ei löytynyt viitteitä, että hän olisi ostanut paavin viran? Sen sijaan löytyi selitys siitä, että hän sekaantui politiikkaan liian innokkaasti ja sen vuoksi poliittiset vastustajat halusivat hänen kuolemansa jälkeen mitätöidä hänen paaviutensa. Hänet ekskommunioitiin myös elinaikanaan, koska ei tukenut paavin ehdokasta kuninkaaksi. Sen sijaan paavin viran ostamista en tosiaan löytänyt mistään. On totta, että hänet poistettiin paavien luettelosta, mutta kyllä palautettiin sinne vuonna 897. Ja hänen jäänteensäkin siirrettiin tuolloin Pyhän Pietarin kirkkoon, koska aikaisempi hauta oli häväisty (lähteissä puhuttiin nimenomaan haudasta). En muokkaa tuota vielä, koska voihan alkuperäisen artikkelin tieto olla saatu luotettavammasta lähteestä? Kaipaan vaan niitä lähteitä. -- Mataleeni 5:45 15.7.2006

Minulla on kaksikin lähdettä, joista molemmat ovat hyvin arvostettuja: Everyman's encyclopedia vuodelta 1978, s. 238. Sama asia mainitaan myös toisessa lähteessäni, joka on Tieteen Kuvalehti numero 15/2005 s. 46-53. Lisäänkin tiedot heti artikkeliin.--Green Bonsai 14. marraskuuta 2006 kello 13.50 (UTC)
Yritin etsiä netistä mainintoja tästä, mutta en löytänyt. Mitkäköhän ovat primäärilähteet tuolle väitteelle ja mitä lähteitä mainitsemasi lähteet ovat käyttäneet? --Hasdrubal 14. marraskuuta 2006 kello 14.25 (UTC)
Tässä ovat ainakin lähteet, joita Tieteen Kuvalehti käytti artikkelissaan, missä tuo asia Formosuksesta mainitaan. Tietääkseni Everyman's encyclopedia on hyvin arvostettu tietosanakirja, mutta sen lähteitä en tiedä. --Green Bonsai 15. marraskuuta 2006 kello 13.33 (UTC)