Keskustelu:Ferengien hankintasäännöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ferengien hankintasäännöt[muokkaa wikitekstiä]

Onko kellään mitään sitä vastaan, jos siirrän artikkelin nimelle 'Ferengien hankintasäännöt', joka lienee uskollisempi alkuperäiselle nimelle. Lisäksi nimi olisi korrektimpi nyt, kun poistoäänestyksen jäljiltä kyse ei ole enää pelkästään luettelosta. --Care 23. helmikuuta 2008 kello 14.33 (UTC)

Eivätkös säännöt muodosta säännöstöjä, siis "Ferengien hankintasäännöstö". Artikkelien nimissähän tulisi välttää monikkomuotoja. – Kuohatti 23. helmikuuta 2008 kello 14.36 (UTC)
Relevanttia ei ole, mikä on uskollisin käännös alkukielisestä nimestä, vaan että mikä on vakiintunut muoto suomenkielessä. Mitä termiä esimerkiksi DS9:n tv-sarjoissa käytetään..? (tämä ei ole ainoa kriteeri, mutta lähtökohta). --Cyborg Orangutan model-123 23. helmikuuta 2008 kello 14.43 (UTC)
Samaa mieltä, mutta ainakaan minulta noita ei löydy suomeksi tekstitettyinä. Kauppiassääntöjä ei löydy googlettamalla kuin wikistä (no joo, löytyi yksi blogi kolmen päivän takaa, joka sekin välillä puhuu kauppasäännöstä), ja hankintasääntöjäkin löytyy hurjat kaksi kappaletta. En tiedä, voidaanko edes puhua termin vakiintumisesta. Ja rikkana rokassa täytyy myöntää, että tuo säännöstö kuulostaa yllättävänkin hyvältä. --Care 23. helmikuuta 2008 kello 15.10 (UTC)
No muiden kriteereiden puuttuessa minusta pitäisi turvautua DS9:n tekstityksiin. Muistaakseni siellä puhuttiin kauppiassäännöistä, mutta jos jollain on nauhalla, niin voi tarkistaa. --Cyborg Orangutan model-123 23. helmikuuta 2008 kello 15.13 (UTC)
Sain nyt vihdoin viimein videot kytkettyä televisioon kiinni, ja näissä PTV4:n suomennoksissa käytetään muotoa 'hankintasääntö'. Siirran siis artikkelin tälle nimelle. --Care 21. maaliskuuta 2008 kello 12.21 (UTC)