Keskustelu:Faradayn häkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Auton Faradayn häkkiin liittyvä asia Itse asiassa juuri kumirenkaat muodostavat ainoan, tosin pienen riskin: kun salama lyö autoon, ainakin yhdessä renkaassa tapahtuu läpilyönti tai ylilyönti ... www.tukes.fi/sahko_ja_hissit/faq/ukkoshuuhaa.doc www.tukes.fi/sahko_ja_hissit/faq/ukkoshuuhaa.doc

Tervehdys vielä! Vaikka tässäkin tuodaan esille Faradayn häkin käyttö, niin jonnekin se salaman voima menee, jos se metallikuoreen iskee, jos kuten joissain Ladoissa oli maadotusjohto, mutta nykyisinhän niitä ei juuri näe, ja toisaalta metallinen autohan oli sopiva salaman iskupaikka. ja kuten ohjeesta tee Talosta ns. Faradayn pelastava häkki "Peltikattoiselle rakennukselle on helppo tapa järjestää erinomainen ukkossuoja maadoittamalla peltikatto joka nurkasta rakennusta ympäröivään rengasmaadoitukseen. Näin rakennuksen ympärille muodostuu ns. Faradayn häkki."

Terve! Poistin maininnat ukkosenjohdattimesta ja autosta, koska ne eivät ole Faradaayn häkkejä. Muutenhan autossa ei toimisi matkapuhelin, eikä ukkosenjohdattimella suojatussa rakennuksessa mikään muukaan radio, ilman ulkoantennia. Artikkeli on muuten hyvin kirjoitettu.

Tekstissä on kömpelöitä ilmaisuja: "Käytännössä siis Faradayn häkin joutuessa ulkoiseen sähkökenttään, sen pinnalla olevat varauksen kuljettajat asettutuvat siten, että positiiviset varaukset keskittyvät häkin sille puolelle, joka osoittaa samaan suuntaan kuin sähkökenttä ja negatiiviset varaukset vastakkaiselle puolelle."

Positiivisten ja negatiivisten varausten keskittymät luovat oman sähkökenttänsä, joka eliminoi ulkoisen sähkökentän vaikutuksen häkin sisäpuolella

En ole sähköalan ihmisiä, mutta muistelisin että sähkön kuljettajat ovat elektroneja ? Samansuuntainen sähkökenttä = vaihe ? Varausten keskittymät = eikös sähköllä ole napaisuus ? Tekstin tulisi olla sellaista, että asia selviää maallikolle, joka ei ole perehtynyt sähkötekniikkaan. Tästä syystä en muokannut mitään paitsi pari kirjoitusvirhettä Korina (keskustelu) 24. huhtikuuta 2014 kello 18.48 (EEST)