Keskustelu:Facebook

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa on todennäköisesti virheitä kohdan Historia alla. Siinä väitetään, että Facebookin lähdekoodi pohjautuu ConnectU:n lähdekoodiin. Tämä ei tietääkseni pidä paikkaansa tai mielestäni näin ei voida väittää. Winklevossit nostivat kanteen idean varastamisesta.

Koko kappale on lainattu Ilta-Sanomien artikkelista, joten ei ole ihme. Voisiko joku etsiä paremman lähteen ja kirjoittaa tuon kohdan uusiksi? Marko Ruohoranta 24. huhtikuuta 2011 kello 13.41 (EEST)

Ei zuckerberg varmastikaan koodia varastanut vaan idean.--Teveten 1. tammikuuta 2012 kello 22.58 (EET)
Muutin nyt idean varastamiseksi--Teveten 1. tammikuuta 2012 kello 23.30 (EET)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]


Artikkeli on puutteellinen olennaisilta osin. Jos Facebook on listautunut pörssiin ja niin edelleen, ja jos sen arvo on niin-ja-niin monta miljoonaa dollaria (ja ehkä lisää nollia perään), ja jos Facebookiin kirjautuminen kuitenkin on ilmaista, niin artikkelista tulisi käydä ilmi, kuka Facebookin rahoittaa. Eli kenen etuja se todellisuudessa ajaa. Kertokaapa se. There is no such thing as free lunch. Kun Wikipediakin sentään kituuttelee ja saa tukia eikä ole pörssissä. Onneksi. -- Vinksu 21. syyskuuta 2011 kello 18.27 (EEST)

Mahdoton sanoa, koska Facebook ei ole pörssissä listattu yhtiö, eikä mm. sen liikevaihto ole julkinen. Jossain on arvioitu ettei osakkeita myydä useammille osapuolille, koska olikose yli 50 omistajan yhtiöstä joutuu antamaan tiettyjä tietoja ulos. Käyttäjiltään ja hinnaltaan Facebook on noin viisi kertaa suurempi kuin vastikään pörssiin mennyt LinkedIn. --Mikko Paananen 22. syyskuuta 2011 kello 16.35 (EEST)

Tarkistettu artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Lupaavaksi ei aikoinaan mennyt, mutta kelpaa mielestäni tarkistetuksi. Sisältö on vähän jäljessä, mutta muuten kaikki tarpeellinen löytyy lähteistettynä.-Henswick 15. helmikuuta 2012 kello 20.47 (EET)

Pari linkkiä on muuttunut. Yhdessä kirjassa ei ole isbn-tietoja jne. Viitteissä saisi olla sukunimi, etunimi. --Thi 19. helmikuuta 2012 kello 17.45 (EET)
Yritän käydä nuo huomenna läpi. Jos nyt oikein muistan, niin joskus sovittiin että myös etunimi sukunimi -järjestys käy (vaikka kyllä tuo sukunimi, etunimi on minunkin mielestäni fiksumman näköinen).-Henswick 19. helmikuuta 2012 kello 22.25 (EET) E: En ehdikkään käydä noita vielä vähään aikaan loppuun asti läpi, pistän arvioinnin jäihin siihen asti kunnes ehdin korjata nuo.

Facebook ja raha[muokkaa wikitekstiä]

Facebook on ilmainen mutta huomasin kantapään kautta, että kyllä siellä rahaa saa kulumaan. Artikkelissa olisi syytä kertoa Naamakirjan mahdollisuudesta käyttää esim PayPal-tiliä (kuten sai kokea). Käyttöoikeuden saa onneksi poistettua varsin näppärästi. (Laps osti peliin tarvikkeita noin sadalla eurolla, mutta sain toivottavasti peruttua)--RicHard-59 (keskustelu) 17. lokakuuta 2012 kello 10.21 (EEST)

käyttäjän kuva fb:ssa[muokkaa wikitekstiä]

Käyttö alkaa lähettämällä kuva itsestään ja ajan myötä keräämällä lista kavereista. Kuvaa ei ole pakko lisätä.
Käyttö alkaa kuvan lähettämisellä mutta heti sen jälkeen sanotaan että kuvaa ei tarvi laittaa. Onko se siis olennainen osa käyttöä vai ei? 85.217.15.230 3. helmikuuta 2014 kello 23.34 (EET)