Keskustelu:FSB

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisiko järkevä nimi artikkelille vaikka ihan "Venäjän turvallisuuspalvelu"? --Mikko Paananen 1. joulukuuta 2005 kello 15:54:00 (UTC)

Ehkä ei ole, koska suurissa maissa on niin paljon turvallisuuspalveluita eri tiedustelun lajeihin erikoistuneina, että suomalaisissa sanomalehdissäkin epätarkkuus on mitä suurinta. Tässä artikkelissa oli oikeastaan suoraan kirjoitettu Ilmari Susiluodon lännestä ja tuttavilta keräämät kulkupuheet tutkimatta asiaa laajemmin. Esimerkiksi tuo arvio tiedustelupalveluiden tehokkuuksista pitäisi jotenkin verifioida eikä kirjoittaa juttua iltapäivälehtien hengessä. 81.175.153.179 26. joulukuuta 2006 kello 17.27 (UTC)
Tiedot FSB:stä annetusta arvostelijoiden luonnehdinnasta on saatu englanninkielisestä wikipediasta. FSB:n uskotaan jatkavan KGB:n linjoilla puolidemokratisaoituneessa Venäjän federaatiussa.

Suomenkielinen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Jaaha, kukahan on keksinyt tälle suomenkielisen nimen "Liittoturvallisuuspalvelu". Ei ainakaan googlella löytynyt sellaista (muuten kuin wikipediasta ja sen kopioista). Omintakeinen suomennos tuo kummasti mieleen WPK-neologismin "Liittotutkimusvirasto" (Keskustelu:FBI).

Venäjän suurlähetystö suomentaa Venäjän Federaation turvallisuuspalvelu [1], Uusi Suomi ja Hesari lyhyemmin Venäjän turvallisuuspalvelu [2] [3]. --Jmk (keskustelu) 18. tammikuuta 2013 kello 16.28 (EET)