Keskustelu:Etuharus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Purjelaivassa tai -veneessä ei ole osaa nimeltä ETUharus. Pitkittäin jännitettävien tukiharusten nimityksissä käytetään aluksen rungon osien mukaisia etuliitteitä eli "keula-" ja "perä-" liitteitä.

Sama koskee muitakin laivan osien nimityksiä. Laivassa ei ole etukantta tai takakantta, vaan keulakansi ja peräkansi. Kommentin jätti 80.221.19.162 (keskustelu – muokkaukset).

Itse en ole asiantuntija, mutta mikäli näin on, on nimi muutettava. --kallerna 29. syyskuuta 2007 kello 10.41 (UTC)

Jep. Olisin tehnyt, mutta häpeäkseni huomasin, etten osannut vaihtaa tuota otsikkoa.

Lisäyksenä tuohon etu/taka-liitteen käyttöön yksi poikkeus. Purjeen osien nimissä voidaan käyttää "etu" ja "taka" -liitteitä. "Etukulma" ja "takakulma" ovat käytettyjä nimityksiä. Purjeiden ei katsota kuuluvan kiinteään takilaan, jolloin niiden asento riippuu niiden omasta muodosta. Siksi niillä on itsenäiset nimitykset eri osille. Kommentin jätti 80.221.19.162 (keskustelu – muokkaukset).

Jos sinulla on tarjota jokin lähde, niin voin siirtää sen (kirjautumattomat eivät voi siirtää artikkeleita). --kallerna 29. syyskuuta 2007 kello 10.46 (UTC)
Muutaman vuoden alaa harrastaneena tiedä, että käytännössä harrastelijat käyttävät tästä useita nimityksiä. Yksi niistä on etuharus. Esim. täällä http://www.paatti.com/sanastopaatti/ sanastossa on etuharus, fokstaagi, förstag, keulaharus. Tänne varmaan pitäisi etsiä nimi Wikipedian "virallisista" lähteistä, toivottavasti löydetään. --Wipu 30. syyskuuta 2007 kello 20.27 (UTC). Lisäys, henk.koht. mieluiten näkisin nimenä keulastaagi, joka on myös nykymerenkulun sanakirjassa nimityksenä asialle. --Wipu 3. lokakuuta 2007 kello 19.10 (UTC)