Keskustelu:Etniset puhdistukset Bosnian sodassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin tekijät,

Olkaa hyvä ja lisätkää tähän artikkelisarjaan tarkat referenssit kaikista väitteistä. -T. Hallenberg 17. heinäkuuta 2006 kello 22.55 (UTC)

Artikkelisarjan (käytännössä ainoa) kirjoittaja on käyttäjä Merikanto. Lähteitä voi toivoa käyttämällä Lähde- ja Lähteetön-mallineita. Niitä kannattaa kuitenkin lisätä harkiten, vain epäselviin tai muuten epäilyttäviin tapauksiin. -Aslak 18. heinäkuuta 2006 kello 07.18 (UTC)
Tuossa on liikaa työtä; tekijän on referoitava väitteet artikkelisarjan poliittisen herkkyyden vuoksi erityisen tarkasti oma-aloitteisesti. Muuten on syytä miettiä NPOV-listausta. -T. Hallenberg 18. heinäkuuta 2006 kello 07.44 (UTC)
Olet ihan oikeassa. Panin kuitenkin lähteetön-mallineen. -Aslak 18. heinäkuuta 2006 kello 07.46 (UTC)

Onko tämä käännetty jostain muunkielisestä wikipediasta? Lauseet jatkuvine alistuskonjunktioineen viittaisivat englannista tehtyyn käännökseen. Pilkkujakin sattuu olemaan ties missä. Radovan Karadžicin puheen sitaatista artikkelin lopussa en ymmärrä juuri mitään. Mahdollisesti artikkelin lähteet löytyisivät enkkuwikistä? --Smörre 31. heinäkuuta 2008 kello 20.40 (UTC)

Artikkelin kirjoittaneen käyttäjän edesottamuksia seuranneena artikkeli ei ole läännetty en-wikistä vaan kirjoitettu englanninkielisten lähteiden pohjalta. --qWerk 31. heinäkuuta 2008 kello

20.44 (UTC)


Teksti ei ole kovin tasapainoista. Ensinnäki (uhreja tietenki väheksymättä) Jugoslaviassa serbit (tai muu kansa, mutta nyt kun hoetaan vain serbejä) eivät harrastaneet kansanmurhaa. Monissa joukkotapoissa jopa Srebenican murhissa serbit eivät harrastaneet kansanmurhaa, sillä he säästelivät kuitenki naisia, lapsia sekä vanhuksia tosin he tappoivat miehiä ja teinejä (joita koulutettiin sotimaan). On yleinen ongelma (varsinki mediassa) joukkotapon ja kansanmurhan määrittäminen niiden väliltä. Julmaa kuinka olla, mutta kyseeessä serbien kohalla ei kyllä harrastettu kansanmurhan merkeissä.

Toiseksi, kävin katsomassa UN-sivustoja eikä siellä ylly Jugoslavian uhriluku läheskään 100 000. Puhumattakaan vain serbien tappanneen 100 000- 250 000. fghjk 5.huhtikuuta 2010 kello 2:39 (UTC)

Hmm.. pitäisikö koko artikkeli nyt sulkea joksikin aikaa?? Meinaan vaan, että joillakin tämä on erittäin arka asia ja sen huomaa ihan kiihkotekstistäkin. Kokonaisuudessaan liian hajanlainen ja todella epäselvän yksityiskohtainen (<-- en keksinyt prempaa ilmaisua :D toivottavasti ymmärätte) joskaa ei minkäänlaista viitettä. Kommentin jätti Fghjk (keskustelu – muokkaukset)