Keskustelu:Etelä-Afrikan siirtomaahistoria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on suositeltu artikkeli.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Etelä-Afrikan siirtomaahistoria[muokkaa wikitekstiä]

Nykyisen Etelä-Afrikan alueen historian päälinjat 1652-1910.--Joonasl (kerro) 22. helmikuuta 2008 kello 12.27 (UTC)

Hyvin jäsennelty ja tasapainoinen artikkeli; historia-artikkeliksi harvinaisen monipuolisesti kuvitettu. Kielenhuoltoa kaivataan. Johdannossa hassua toistoa. Johdanto voisi ehkä olla pidempi, ja kerrata muutamalla lauseella kauden alun ja lopun väliset pääkohdat. Tämän historian voisi liittää yleiseen maailmanhistoriaan (sodat ja siirtomaakausi muualla Afrikassa). --Tappinen 22. helmikuuta 2008 kello 15.14 (UTC)
Kävin artikkelin läpi oikolukuohjelmalla, korjasin ja laajensin johdantoa ja yritin selventää aikakauden suhdetta imperialismiin yleisesti. Tarkempaa kielenhuoltoa artikkeli kaivannee, teen kunhan ehdin --Joonasl (kerro) 22. helmikuuta 2008 kello 21.49 (UTC)

Buuritasavaltoja oli 1800-luvun kuluessa monia muitakin kuin artikkelissa mainitut Oranje, Transvaal ja Natal, useimmat tosin Natalin lailla lyhytikäisiä. -- Eemeli 26. 9. 08.

Oli kyllä. Ensimmäinen oli jo 1700-luvun puolella perustettu Graaff Reinet. Nämä on jätetty artikkelista selkeyden vuoksi pois. Oranje ja Vapaavaltio olivat kuitenkin merkitykseltään aivan toista luokka..--Joonasl (kerro) 27. syyskuuta 2008 kello 11.36 (EEST)[vastaa]