Keskustelu:Ensio Tiira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikai tämä kaveri sentään Intian valtamerta ylittänyt? Tästä oli kolme vuotta sitten juttua radio Suomessa "tänään 50 vuotta sitten" -lähetyksessä ja muistaakseni hyppäsivät mereen muutaman kymmenen kilometrin päässä Singaporesta ja merivirrat sitten veivät väärään suuntaan. Jos olisi ylittänyt Intian valtameren niin olisi pitänyt päätyä Afrikkaan, tai vähintäänkin jonnekin Intian tienoille. Noh, kirjan vois lukea joskus. --Anr 26. toukokuuta 2006 kello 23.38 (UTC)


Karsin artikkelia, koska se oli aiheen merkitykseen nähden liian laaja ja lehtijuttumainen, eivätkä väitteetkään tuntuneet tosilta. Esimerkiksi muovipusseja ei ollut vielä 1953. Onko edes luokka oikein? Mieshän oli karatessaan muukalaislegioonan palveluksessa eikä merimies. Onko olemassa luokkaa Muukalaislegioona tai Suomalaiset seikkailijat? --Ulrika 7. kesäkuuta 2006 kello 07.12 (UTC)

Miksi Ensio Tiira on luokassa "Merimiehet"? Laivalla matkustaminen ja omatekoisella lautalla laivalta pakeneminen ei kai tee vielä kenestäkään merimiestä? Oliko Tiira merimies siviiliammatiltaan? --Elo 3. huhtikuuta 2007 kello 14.36 (UTC)

Ilmeisesti.. [1]. --Anr 3. huhtikuuta 2007 kello 15.10 (UTC)
Korjasin määritelmää: Tiira oli matkalla muukalaislegioonaan, joten ei häntä sen perusteella voi muukalaislegioonalaiseksi laskea, ellei myöhemmin liittynyt legioonaan... Kuolinaika löytyi antamastasi linkistä. --Elo 4. huhtikuuta 2007 kello 11.55 (UTC)
Tuolla linkissä sanotaan "... kun joukkojen kuljetusaluksen ruumassa tehtiin matkaa kohti Indokiinan sotaa.". Joten miksi olisi ollut matkalla Indokiinan sotaan jos ei jo ollut legioonalainen? --Anr 4. huhtikuuta 2007 kello 15.58 (UTC)
Ah, totta! Artikkelissa on siis virhe ("...oli matkalla muukalaislegioonaan"). Korjaan. --Elo 4. huhtikuuta 2007 kello 18.44 (UTC)