Keskustelu:Ennen päivänlaskua ei voi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole lukenut, mutta eikö tämä nyt kuitenkin ole fantasiaa eikä scifiä, peikonpoikasesta päätellen? --Lakefall 19. maaliskuuta 2007 kello 21.58 (UTC)

Sen voisi määritellä ihan kummaksi vain mielestäni. Aika kevyttä fantasiaa/scifiä kuitenkin, ainoa varsinainen x-elementti on tuo peikko. Ottaen huomioon Sinisalon tausta, on scifi varmaankin loogisempi. Google antaa ensimmäisenä tällaisen [1], jossa se on määritelty scifiksi. Muualta ei löydy oikein mitään genretystä. Paha sanoa. Jónsì 16. huhtikuuta 2007 kello 18.05 (UTC)

Sinisalon teos ei ole ensimmäinen spekulatiivisen fiktion voittanut kirja vaan ensimmäinen johon on lyöty genren leima. Leena Krohnin vuonna 1992 voittanut Matemaattisia olioita tai jaettuja unia -esseenovellikokoelma on luokiteltu fantasiaksi ja ensimmäinen Finlandian voittanut spefiteos. Lähde: Suomenkielisen sf-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden bibliografia , Vainikainen et al, http://www.elisanet.fi/~y635205/sf/bib/index.html Iivarius 16. marraskuuta 2008 kello 03.39 (EET)Iivarius[vastaa]