Keskustelu:Enchant (lauluyhtye)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivun nimi[muokkaa wikitekstiä]

Sivun nimi oli alunperin "Lauluyhtye Enchant". Siirto sivulle "Enchant (lauluyhtye) näyttäisi olevan siirtyminen toiseksi parhaasta vaihtoehdosta kolmanneksi parhaaseen vaihtoehtoon. Yhtyeen nettisivuilla (http://enchantlauluyhtye.com/Sivusto/Etusivu.html) käytetään muotoa "Enchant-lauluyhtye". Kömpelyydestään huolimatta se on porukan virallinen nimi. --Albacandida 26. joulukuuta 2010 kello 16.08 (EET)

Sivulla sanotaan Enchant on neljän nuoren miehen muodostama lauluyhtye--Musamies 26. joulukuuta 2010 kello 21.50 (EET)
Koko sivun otsikko on "Enchant-lauluyhtye". Virallisen Facebook-sivun nimi on "Enchant-lauluyhtye". Myös domainin nimi on "enchantlauluyhtye.com. "Enchant" yksinään on lyhenne. Sitäpäitsi uudelleenohjaus "Lauluyhtye Enchant" on tarpeellinen, koska tuolla nimellä tulee merkittävä määrä googlehittejä ja porukan fanisivu (http://lefablogi.blogspot.com/) käyttää sitä. Tässä ei tietenkään ole mitään järkeä, mutta Wikipedian tarkoitus ei liene lauluyhtyeiden nimien tohtorointi kuntoon :-) --Albacandida 27. joulukuuta 2010 kello 04.24 (EET)
Tätä sivuava kommenttini alla Uudelleenohjaukset-kappaleessa. --Lax 28. joulukuuta 2010 kello 12.44 (EET)

Uudelleenohjaukset[muokkaa wikitekstiä]

Viime päivinä on esiintynyt eriäviä mielipiteitä tälle sivulle osoittavista uudelleenohjauksista. Uudelleenohjaus "Lauluyhtye Enchant" -> "Enchant (lauluyhtye)" on erittäin tarpeellinen useista syistä. Ensinnäkin tämä sivu luotiin alunperin nimellä "Lauluyhtye Enchant" (ks. keskustelu yllä). Toiseksi, "Lauluyhtye Enchant" tuottaa enemmän hakutuloksia Googlessa kuin yhtyeen virallinen nimi, "Enchant-lauluyhtye". Kolmanneksi, useat sivustot Wikipedia ulkopuolella, mukaanlukien yhtyeen virallinen sivusto, linkittää Wikipedian sivulle "Lauluyhtye Enchant", ja nämä linkit lakkaavat toimimasta, jos uudelleenohjaus poistetaan. Lisäksi tarvitaan vielä uudelleenohjaus "Enchant-lauluyhtye" -> "Enchant (lauluyhtye), ainakin siihen saakka, että joku jaksaa siirtää sivun yhtyeen viralliselle, oikealle nimelle. --Albacandida 28. joulukuuta 2010 kello 10.19 (EET)

Näiden tarpeellisten uudelleenohjausten elinikä Wikipediassa näyttää olevan muutama minuutti. Tietääkö joku, että millä foorumilla asiasta pitäisi keskustella, jotta ne saadaan pysyviksi? --Albacandida 28. joulukuuta 2010 kello 10.42 (EET)
Minun mielestäni mainitut kaksi uudelleenohjausta voivat olla olemassa, vaikka ei olekaan mikään peruste, että jokin fanisivu linkittää Wikipediaan; ulkopuolisten linkit Wikipediaan eivät ole Wikipedian ongelma, sillä Wikipedia on kaikkinensa alati muuttuva sivusto, eikä Wikipedian artikkelien nimiä päätetä Wikipedian ulkopuolella. Esitettyjen lähteiden valossa nimi "Enchant (lauluyhtye) tuntuu oikealta artikkelin nimeltä. --Lax 28. joulukuuta 2010 kello 12.44 (EET)
Artikkelin tekijän kannattaa katsella muitakin lauluyhtyeitä ja miettiä miten käyttäjät hakevat artikkelia, mitä lyhyemmällä haulla se löytyy niin parempi. Eihän meillä ole muissakaan lauluhtyeissä uudelleenohjauksia joten ne on turhia. Miksi etsivä ei hakisi pelkällä Enchant sanalla, miksi se kirjoittaisi siihen perään tai eteen. Wikipedia ei ole mainoskanava vaan tietosanakirja. Ulkopuolisista linkeistä ei kannatta välittää, se on heidän ongelma. Miksi lähteissä [1] ja [2] puhutaan ilman lauluyhtye-osaa.--Musamies 28. joulukuuta 2010 kello 13.45 (EET)