Keskustelu:Elias Simojoki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Läppä on läppä ja suunnitelma on suunnitelma. Heinäsaaren keskitysleiriin Simojoki viittasi ensimmäisen kerran kirjessä, jonka kirjoitti kiihtyneenä. Sen julkitulon jälkeen termi toistui muutamissa puheissa ja oli oman aikansa poliittinen temri, kuten nahkurinorsi myöhemmin Lipposen puheissa. Lipposen elämänkertaan ei kuitenkaan kirjoiteta "...hän kaavaili poliittisten kilpailijoidensa teurastamaista...". Pitää tehdä ero poliittisen retoriikan ja vakavien suunnitelmien välille. --thule 31. maaliskuuta 2006 kello 11.35 (UTC)


Tuota tuota....

Puoli vuotta kyseisten tapahtumien jälkeen tuo "läppä" toistuu:

"Luuletko, Väinö, että mieheltä, joka aikoinaan uhmasi Dahlia ja Pie'ä, sisu loppuisi kesken? Ei ennen kuin Heinäsaarten unelma on saavuttanut täyttymyksensä" (Kirje Väinö Heikkilälle). Kyllä tuo vaikuttaa melkoisen selvältä tapaukselta. Noiden Virkkusen propagandististen tekstien lisäksi on hyvä tuoda esille myös hänen synkempää puoltaan, jota kyllä piisasi.

--veekoo 31. maaliskuuta 2006 kello 16.44 (UTC)

Hienoa että ihmisestä tuodaan esille kaikenlaisia puolia - mikä nyt sitten on propagandaa mikä ei on subjektiivinen mielipide. Toki Simojoessa oli myös inhimillisiä puutteita ja niistäkin on puhuttava. avoimesti ! Käyttäjä:JAA

Edelleen minua hiukan oudoksuttaa tämä Heinäsaari-tarina. Simojoki siis mollasi Neuvostoliiton fasistisen kansanmurha-hallituksen ulkoministeriä ja suomalainen oikeusministeri häntä siitä oikaisi. Simojoki suuttui ja värikkäästi ilmaisi että tämä kansanmurhahallituksen ministerin suojelija olisi pantava keskitysleiriin. Siinä en näe suurtakaan syntiä. Toisaalta Simojoki kyllä ilmiselvästi osallistui laittomuuksiin. 17. huhtikuuta 2006 Käyttäjä:JAA 13:43 (UTC)

Tätä sivua ei saa auki Internet Exploererilla. Käyttäjä:JAA 09:40 (UTC) 6. kesäkuuta Tein dummyn muokkauksen ja nyt saa taas auki Internet Exploererilla ! Käyttäjä:JAA 09:41 (UTC) 6. kesäkuuta

Mikä tuo juttu Konstantin Pätsin kyydityksestä on? En ole moisesta ikinä kuullut eikä linkki sen enempää Pätsiin kuin kyydityksiinkään mitään sellaista mainitse. (Vapsien kaverina Simojoki toki vihasi Pätsiä) 128.214.182.110 9. tammikuuta 2007 kello 12.06 (UTC)

Ainakin Sakari Virkkusen kirjoittamassa Simojoki-elämänkerrassa sanotaan, että Simojoki mainitsi Pätsin kyydityksen mahdollisena toimenpiteenä, mutta itse kyyditystä ei toteutettu.

Simojoki kirjoitti kirjeessä, että "Mitä Pätsiin tulee, on, jos Sirkin mielestä on hyödyllistä, järjestettävä mahdollisimman voimakas vastalause hänen Suomeen tulonsa johdosta. [..] Verta ei kuitenkaan saa vuodattaa, mutta on keksittävä muita keinoja, vaikkapa muilutukseen asti." (Emt., s. 143-144)

Virkkunen toteaa kuitenkin, että "Onneksi mihinkään toimenpiteisiin ei tarvinnut ryhtyä. Sirk näet ilmoitti, että Pätsin vastainen mielenosoitus Helsingissä on tarpeeton. Toisekseen Päts ei tullutkaan Helsinkiin, vaan purjehti presidentti P. E. Svinhufvudia tapaamaan suoraan Kultarantaan." (Emt., s. 144)

Muutin ko. kohdan vastaamaan tätä, ts. otin kohdan Pätsin kyydityksestä pois. Jjonas 10. marraskuuta 2007 kello 14.36 (UTC)