Keskustelu:Ehkäisyrengas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli antaa terveystarvikkeiden käyttöohjeita. Tämä ei ole wikipedian tarkoitus. Samat tiedot voi kyllä esittää hieman eri muodossa. Ohjeita ei kuitenkaan saa antaa. --128.214.205.4 2. syyskuuta 2006 kello 13.10 (UTC)

Kirjoitin artikkelin uusiksi asiallisempaan tyyliin ja poistin käyttöohjeet (jotka oli taidettu kopioida suoraan tuoteselosteesta). Vanhassa versiossa mainittiin pariin kertaan "Suomessa yleisin ehkäisyrengas NuvaRing", mikä on tavallaan totta, koska se on ainoa markkinoilla oleva. Kuitenkin ehkäisyrengas voi sisältää muitenkin hormoneja kuin NuvaRingin sisältämät, joten yritin erottaa toisistaan yleiset ehkäisyrengasta koskevat tiedot ja nimenomaan NuvaRingiä koskevan infon. Hehkuviini 2. tammikuuta 2007 kello 21.21 (UTC)

Ehkäisyrenkaan aiheuttama emätintulehdus, mistä se johtuu?[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko sitä teoriassa ehkäistä vaihtamalla rengas useammin eli pyytämällä lääkäriltä ylimääräinen resepti?

Eli muuttuuko ehkäisyrengas epähygieeniseksi, kun se lojuu emättimessä viikkokausia?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Em%C3%A4tintulehdus


Enkunkielisessä Wikipediassa sanotaan, että vaihdevuosien hoitoon käytetään renkaita, jotka paikallaan 3 kuukautta (eli ehkä 12-13 viikkoa), kun taas NuvaRing on paikallaan 3 viikkoa, joten sikäli epäilyttää voiko NuvaRing merkittävästi aiheuttaa emätintulehdusta, kuten suomenkielinen Wikipedia nyt väittää?

https://en.wikipedia.org/wiki/Vaginal_ring


Jos rengas on likainen, sen voi huuhdella kylmällä vedellä. Täällä mainitaan kylmä vesi, mutta likaa ei varsinaisesti mainita: https://www.plannedparenthood.org/learn/birth-control/birth-control-vaginal-ring-nuvaring/what-should-i-do-if-i-mess-up-using-nuvaring "If the ring has been out of your vagina for less than 2 days, rinse it in cool water and put it back in right away".

Kylmällä vedellä, koska hormonia renkaasta vapautuu lämpötilan perusteella, mitä kuumempi sen enmmän. Emättimessä lämpötila on noin 37C. Kuumalla vedellä jos huuhtelee, huuhtelee hormoneita pois renkaasta.


--128.214.78.206 17. elokuuta 2018 kello 14.10 (EEST)[vastaa]