Keskustelu:Efebofilia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Arkikielessä efebofilia ja hebefilia sekoitetaan usein pedofiliaan, varsinkin jos kiinnostuksen kohteet ovat kyseisessä maassa vallitsevaa suojaikärajaa nuorempia tai osapuolten ikäero on suuri."

Tuossa kyselee joku lähdettä, mutta eihän noin ilmeiseen asiaan mitään lähteitä tarvita.Kommentin jätti TakkuTakiainen (keskustelu – muokkaukset)

Jaa miksei? --JannE 11. maaliskuuta 2010 kello 11.42 (EET)[vastaa]
Sixei kun kyse on Yleisestä Elämänkokemuxesta, joka muuten kelpaa käräjä- ja hovioikeudessakin tuomion perusteexi. Mutta hei, löysin ainakin yhden conkreettisen lähteen: http://hiki.pedia.ws/wiki/Pedofiili
"Sanan huonon jälkikaiun vuoksi on pyritty lanseeraamaan termiä efebofilia. Käytännössä se on sama asia. ":: Siinon sulle lähde. :D Huomaa, että Hikin puolella on sama demokraattinen meininki kuin täällä... jotta texti jää sinne, sen on saatava yleinen hyväxyntä... TakkuTakiainen 28. huhtikuuta 2010 kello 12.39 (EEST)[vastaa]


Ja jos siitä faktasta lähettäisiin, että kyseessä ei ole minkään valtakunnan kiinnostus vaan nimenomaan pelko. Artikkeli täyttä paskaa.. Iltalehden banaanifobia osastoallkin tämä sanotaan selvästi.

Termit haltuun.[muokkaa wikitekstiä]

"Suomessa 16 vuotta täyttänyt, joka harrastaa seksiä alle 16-vuotiaan kanssa paitsi jos osapuolten välillä ei ole suurta kypsyyseroa, syyllistyy aina rikokseen, mutta toisin kuin usein ajatellaan, tällainen ei aina ole pedofiliaa vaan voi olla myös efebofiliaa."

Kirjoittaja itse toteaa määritelmänsä alussa pedofilian ja efebofilian eron. Tässä lauseessa hän kuitenkin sekoitaa niitä kahta termiä. Tarkennuksena siis: Pedofilia kohdistuu sukupuolisesti kehittymättömiin lapsiin. Efebofilia (tai hebefilia) puolestaan murrosiän ylittäneisiin nuoriin. Valtaosa "pedofilia"-tapauksista kohdistuu nimenomaan alle 16 vuotiaisiin, mutta murrosiän ylittäneisiin nuoriin, ja on siten määritelmällisesti, tekijän ollessa aikuinen, efebofiliaa eikä pedofiliaa. Karkeasti termien rajan voisi vetää häpykarvoituksen ilmestymiseen murrosiän yhteydessä.

88.115.249.65 20. kesäkuuta 2012 kello 08.39 (EEST)[vastaa]

Ja nyt artikkelissa sitten lukee "Suomessa 15 vuotta täyttänyt, joka harrastaa seksiä alle 16-vuotiaan kanssa..." ööö? Eli kaksi 15-vuotiasta eivät siis saa harrastaa keskenään seksiä vai kuinka? 91.154.122.198 3. syyskuuta 2014 kello 17.41 (EEST)[vastaa]

Kumpi on yleisempi sana: efebofilia vai hebefilia?[muokkaa wikitekstiä]

artikkelin pitäisi olla yleisemmällä nimellä --Hartz (keskustelu) 7. huhtikuuta 2018 kello 10.55 (EEST)[vastaa]

Nuo eivät ole aivan täysin synonyymit toisilleen. Katso tämä: https://www.kirjastot.fi/kysy/mita-eroa-on-efebofilialla-ja?from=term/197315&language_content_entity=fi. 176.72.103.91 29. heinäkuuta 2022 kello 03.23 (EEST)[vastaa]

Kävisikö artikkeliin selvennys "Karkeasti voi sanoa, että pedofilian ja efebofilian ero on siinä, että pedofilia on kiinnostusta lapsiin, efebofilia nuoriin."?