Keskustelu:Edel Records Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Osuipa sattumoisin silmiin tämä sivu, jota todella aiheesta on "pyydetty kehitettäväksi, koska se ei täytä Wikipedian laatuvaatimuksia". Olen kiinnostunut kehittämään tätä sisältöä, mutten oikein tiedä, mistä aloittaisin. No, ainakaan Edel Records Finland Oy ei enää tuolla nimellä Suomessa toimi, mikä ilmenee jo vaikkapa yrityshaulla Patentti- ja rekisterihallituksen sivustolla (https://virre.prh.fi/novus/companySearch). Siispä muun muassa imperfekti "oli" lienee perusteltu, eikä siis enää "on"-preesens. Ja lähdemerkintöjä tietty myös.

Esimerkiksi haastattelussa "Musiikkibisnes muutosmylläkässä", joka on julkaistu alun perin 21.10.2013, https://musiikintekijat.fi/artikkeli/musiikkibisnes-muutosmyllakassa/ (Suomen Musiikintekijät ry 24.10.2017 alkaen, joka on ollut aiemmin, esimerkiksi vuodesta 1979 alkaen, nimeltään Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry) valotetaan hieman yhtiöiden taustoja. Sitäkin voinee lähteenä käyttää? Otan mieluusti vastaan myös muun muassa ideoita muista tietolähteistä, kirjallisista tai sähköisistä – itse kun en kovin paljoa etenkään netistä löytänyt tuosta Edel Records Finlandista, vaikka sen ja edeltäjänsä K-Tel Internationalin toiminnalla onkin ollut huomattava vaikutus maamme musiikkialalla.

Toisaalta myöskään varsin historiakkaasta ja edelleen Saksasta käsin toimivasta Edel AG -yhtiöstä (nykyisin eurooppayhtiö Edel SE & Co. KGaA – edel.com) ei ole käytännössä katsoen mitään tietoa suomeksi Wikipediassa. Tuotakin sisältöä voisin täydentää, ja aloitinkin jo oman profiilini alle luonnostelemaan kyseistä käännöstä/artikkelia.

--Terveisin Sjiili – seuraa muokkauksia | keskustelu – 31. heinäkuuta 2019 kello 19.36 (EEST)