Keskustelu:EU-presidentti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole kuullut termiä käytettävän komission puheenjohtajasta saati puheenjohtajamaan päämiehestä. Pitäisi yksinkertaisesti tehdä kunnon artikkeli Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja tämä ym. ohjauksiksi sinne. En näe tarvetta täsmennyssivulle. --Hrrkrr31 1. joulukuuta 2009 kello 23.59 (EET)[vastaa]

Nyt taisi selvitä, tämä on käännetty suoraan en-wikistä. Englannin president voi tarkoittaa myös puheenjohtajaa, joten englannin kielessä näitä kahta muuta virheviittausta on harrastettu, suomessa ei. --Hrrkrr31 4. joulukuuta 2009 kello 22.57 (EET)[vastaa]



Pitäisikö tietoja päivittää? Sekä presidentin että puheenjohtajamaan osalta.

Lähteen päivitykselle saa Suomen ulkoministeriön kotisivuilta:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=42647&contentlan=1&culture=fi-FI

"Eurooppa-neuvosto

Eurooppa-neuvosto eli EU-huippukokous määrittelee EU:n yleiset poliittiset linjaukset ja suuntaviivat, mutta ei toimi lainsäätäjänä. Eurooppa-neuvostoon kuuluvat jäsenvaltioiden valtion- tai hallitusten päämiehet sekä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Euroopan komission puheenjohtaja. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja on samalla EU:n presidentti, joka johtaa puhetta EU-maiden valtionpäämiesten kokouksissa."


"EU:n puheenjohtajamaa

EU:n puheenjohtajamaa vaihtuu puolivuosittain ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Puheenjohtajamaan rooli on EU:n sisäisen työskentelyn kannalta keskeinen, mutta nykyisin vähemmän näkyvä EU:n ulkopuolella. Puheenjohtajamaalla on päävastuu Euroopan unionin neuvoston työskentelystä ja merkittävä vaikutusmahdollisuus puheenjohtajakaudella esille otettaviin ja käsiteltäviin kysymyksiin.

Puheenjohtajamaa johtaa ministerineuvostojen (lukuunottamatta ulkoasiainneuvostoa) ja niitä valmistelevien virkamiestyöryhmien työtä. Työryhmät valmistelevat EU:n päätöksiä ja tulevaa lainsäädäntöä, joista ministerit päättävät ministerineuvostoissa.

Suomi on toiminut kahdesti EU-puheenjohtajamaana, vuosina 1999 ja 2006. Suomen seuraava puheenjohtajakausi on vuonna 2020."


80.223.211.14 17. marraskuuta 2012 kello 07.02 (EET)[vastaa]