Keskustelu:Divergenssi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietosanakirjan artikkeli tulisi kirjoittaa kansantajuisen ymmärrettävästi.

"Divergenssi kuvaa vektorikentän lähteisyyttä". Voi jumalan pyssy ja puukuulat. Ei helpota tajuamista ei, vaikka kuinka olisi lähteisyys kirjoitettu italicilla. Tällaisenaan tämä "artikkeli" on kuin yliopiston tekniikan matematiikan kurssit: Samanlaista käsittämätöntä jargonia, jonka muodon voi opetella ulkoa pänttäämällä ja pänttäämällä itse sisällön jäädessä yhtä hämäräksi kuin keskiverto lakiteksti.

Esimerkkejä paremmasta on. Miten olisi Kalid Azadin lahja ihmiskunnalle: Ymmärrettävästi selitettyä matematiikkaa sivustolla betterexplained.com?

Tai vaikkapa Duane Nykampin näkemys aiheesta?

Kaavat ovat kuten liikennemerkit. Ne auttavat esittämään sisällön nopealla ja tiivillä tavalla, mutta jotta merkeistä olisi mitään hyötyä, niiden merkitys tulee opettaa. Wikipedian ei pitäisi olla maantie vaan autokoulu, jossa on aikaa perehtyä näihin merkkeihin. Tietoahan täältä haetaan!

Samaan tapaan kuin lehtijuttua pidetään konsensuksen mukaan hienona, jos sen kielioppi on viimeisen pilkun päälle oikein, ilmeisesti matematiikan tulee olla mahdollisimman kuivassa, kondensoidussa, kompressoidussa ja ennen kaikkea vaikeaselkoisessa muodossa siten, että ainoastaan kaksikymmentä vuotta ainetta lukeneet voivat naureskella omahyväisyydessään norsunluutornissa ja lueskella noita käppyröitä masturbatorisesti myhäillen.

--130.231.240.27 3. kesäkuuta 2008 kello 07.28 (UTC) Jaakko Seppälä