Keskustelu:Digitaalikamera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin kappale: "Digitaalikamera filmikameraan verrattuna" on nyt aika lailla puolueellinen digikameran puolesta. Siinä luetellaan digikameran eduiksi asioita, jotka ovat varsin kyseenalaisia. Esimerkiksi heti ensimmäinen väite: kuka tahansa voi ottaa digitaalikameralla laadukkaita kuvia, jne..

Monet edut liittyvät kuvien digitaaliseen käsittelyyn, jota voi tehdä samoin filmikameran kuville skannaamisen jälkeen.

Sen sijaan tosiasia, että samalla rahamäärällä saa laadukkaampia kuvia ottavan filmikameran kuin digikameran, ohitetaan varsin kevyesti. Jpk 11:00 loka 27, 2004 (UTC)

Hyötypuolet voisi yhdistellä ehkä puoleenkymmeneen keskeiseen aiheeseen. Lisäksi väite kuvien säilyvyydestä ei pitäne paikkaansa -- toistaiseksi digitaalisten tallennusvälineiden ja tallennusmuotojen säilyvyys on ollut huonompi kuin paperisen valokuvan... Käyttäjä:Veli Holopainen

Otin omasta mielestäni hölmöimmät kehut pois. --Mikko Paananen 15:57 loka 29, 2004 (UTC)

Kuvien ottaminen ei maksa käytännössä mitään? Mitä se tarkoittaa, kun on jo erikseen kerrottu, miten kuvia voi katsella ja painaa ja että filmiä ei tarvita? – Zeal 2. heinäkuuta 2005 kello 17:21:20 (UTC)

Digitaalikameran puutteellisuudet[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa ei puhuta juurikaan digitaalikameran puutteista: esim siitä, että se laukeaa viiveellä (engl. shutter delay) ja hämärässä kuvattaessa halvan kameran kenno kohisee sietämättömästi (kohina, heikko objektiivin valovoima). Miten näitä lisäisi hieman hajanaiseen artikkeliin?! --Aulis Eskola 8. huhtikuuta 2005 kello 16:11:45 (UTC)

Lisäsin uuden luvun järjestelmäkameroista ja kompaktikameroista. Tässä yhteydessä otin esille lyhyesti myöskin ISO luvut ja kohinan. Tve 12. tammikuuta 2006 kello 17.41 (UTC)

Lähteet[muokkaa wikitekstiä]

Ei lähteitä. ?!?! Vy 30. huhtikuuta 2007 kello 07.44 (UTC)

Lappiin[muokkaa wikitekstiä]

Yksinkertainen kysymys: millainen digikamera soveltuu Lapin vaellukselle mukaan ? Heluna 10. huhtikuuta 2006 kello 04.22 (UTC) Heluna

Wikipedia ei ehkä ole paras paikka tiedustella asiaa, mutta juttuja digikameroista yleensäkin voi lueskella http://www.steves-digicams.com/ ja http://www.dpreview.com/ -osoitteista (engl.), suomeksi sitten http://www.digicamera.net/ --Jannev 10. huhtikuuta 2006 kello 04.48 (UTC)