Keskustelu:Dieselsähköinen voimansiirto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdistetty on - sen toisen artikkelin voi poistaa ja tehdä uudelleenohjaukset. Kippari10


Tähän voisi yhdistää myös ns. hybridiauton. Periaatehan on sama. Tosin niissä voi olla myös bensakone. --EsaL-74 4. maaliskuuta 2007 kello 11.23 (UTC)

Dieselsukellusveneet.[muokkaa wikitekstiä]

Dieselmoottoreilla varustetut sukellusveneet sattuneista syistä ajelivat pinnan alla sähköllä. Olivatko ne varsinaisesti "dieselsähköisiä", vai ohitettiinko pinta-ajoon sähkömoottori vaihteistolla? Nopeamminhan nuo kulkivat pinnalla kuin sukelluksissa, mutta säästettiinkö hitaammalla vauhdilla vain akkuja?

  • Perinteiset dieselsukellusveneet eivät ole sanan varsinaisessa merkityksessä dieselsähköisiä. Potkuria pyörittää kerrallaan joko dieselmoottori tai säkömoottori. Dieseleitä voidaan käyttää pintakulussa joko akkujen lataamiseen tai kytkettyinä potkureihin (en ole täysin varma onnistuivatko molemmat yhtaikaa - käsittääkseni eivät). KaMeWa2 14. tammikuuta 2008 kello 02.07 (UTC)
  • Sähkömoottorit toimivat pinta-ajossa generaattoreina ja latasivat akkuja; jenkeillä kyllä viimeiset Balao-luokan veneet olivat aidoilla dieselsähkökoneilla eli niissä ajettiin myös pinnalla yleensä 2 - 3 koneen voimalla eteenpäin ja neljäs latasi akkuja, nimenomaan pitkissä siirtoajoissa esmes valtamerten yli. -Fregatti (keskustelu) 12. helmikuuta 2019 kello 21.58 (EET)[vastaa]

Ja onko tuo oikeastaan tosi, että Suomen panssarilaivat olisivat olleet edes ensimmäisiä pinta-aluksia, joissa oli sähköpropellit? Ensimmäisiä Suomessa, mutta maailmassa. Väite taitaa olla omani, mutta nyt se alkaa näyttää oudolta. En-versiossa nuo kyllä mainitaan, mutta puhutaan myös vuoden 1903 venäläisestä säiliölaivasta. Eli ota siitä nyt selko?--EsaL-74 7. maaliskuuta 2007 kello 23.16 (UTC)