Keskustelu:Demokraattinen Vaihtoehto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sosialistinen Työväenpuolue (STP), jota ei pidä sekoittaa yhteen samaa lyhennystä käyttävään kommunistiseen sirpalepuolueeseen, ei ollut Demokraattisen Vaihtoehdon jäsenjärjestö eikä muutenkaan organisatorisesti sidoksissa kyseiseen puolueeseen, mutta kylläkin vaaliyhteistyössä.

Sosialistisen Työväenpuolueen V varsinaisen puoluekokouksen pöytäkirjan 20 § kertoo yhteistyön laadun: "Poliittisesta tilanteesta ja vuoden 1987 eduskuntavaaleihin osallistumisesta käydyn perusteellisen keskustelun jälkeen teki puoluekokous seuraavan, eduskuntavaaleja koskevan päätöksen:

 Vaaliorganisaatioksi äskettäin perustettu Demokraattinen Vaihtoehto rp - Deva - on esittänyt yhteistyötä Sosialistiselle Työväenpuolueelle. STP:n puoluetoimikunta ja puoluevaltuusto ovat asiaa käsitelleet ja pitävät vaaliyhteistyötä tarpeellisena ja suosittelevat STP:n piirijärjestöille, yhdistyksille ja jäsenille osallistumista vaaliyhteistyöhön käytettävissä olevien mahdollisuuksien mukaan."

Vuoden 1987 eduskuntavaaleissa STP:llä oli Devan listoilla 7 ehdokasta, joista yksikään ei tullut valituksi. Hotanen 30. heinäkuuta 2007 kello 14.15 (UTC)

Lähteet: Ent. puheenjohtaja Bo Winqvistin ja ent. puoluesihteeri Aarne Selinit haastattelut sekä STP:n vuoden 1987 V varsinaisen puoluekokouksen pöytäkirja.

Ehkä sittenkin joku toinen Heikki Haapala?[muokkaa wikitekstiä]

 Devan:n puoluesihteeri  -linkki viittaa entiseen LapItR:komentajaan Heikki Haapalaan, joka erosi vakinaisesta palveluksesta 1996. Varusmiespalvelukseni aikaan 1991-92 samassa rykmentissä samaan aikaan oli toimiupseerina myös Heikki Haapala -niminen henkilö. Facebookissa H. Haapaloita on pilvin pimein - rimmaava nimi?
 Upseerikunta ei välttämättä ole ihan niin monoliittinen yhteisö, kuin päältä päin näyttää; vasemmistolaisiakin näkemyksiä saattaa esiintyä. Kuitenkin laki kieltää osallistumisen poliittiseen toimintaan, ja käsittääkseni puoluesihteerin toimi on yleensä täysipäiväistä työtä.
 Olisiko linkityksessä tapahtunut virhe tai vääryyttä kokeneen varusmiehen kosto? Joka tapauksessa alkoi kiinnostaa, kuka aito ja oikea puoluesihteeri Heikki Haapala oli? Vajavaisilla Guuggelointikyvyillä en vastausta löytännyt.


Geopardi