Keskustelu:Danny and The Thunders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Julkaisuja yksi EP-levy, keikkahistoriaa ilmeisesti löytyy. Lienee rajatapaus merkittävyyden suhteen. Pitäisikö poistaa vai ei?--217.112.249.156 22. maaliskuuta 2007 kello 09.47 (UTC)

Miksi pitäisi poistaa? Allekirjoittamattoman kommentin jätti Dannyandthethunders (keskustelu · muokkaukset)

En sano että välttämättä pitäisikään, mutta Wikipediassa on käytäntönä ollut aika tiukka merkittävyyskynnys bändiartikkelien suhteen. En kuitenkaan aloita poistoäänestystä. Ilmeisesti tällä bändillä on aikoinaan ollut jonkin verran nimeä, joten ehkä merkittävyyskynnys ylittyisi.--130.234.75.19 23. maaliskuuta 2007 kello 12.44 (UTC)

Näistä tuon ajan fiftaribändeistä on aika hikisesti artikkeleita. Tekisin jos tietäisin niistä jotain. Tietoa löytyisi tuon ajan Suosikeista paljonkin, jos jollakin on niitä. Tuo kilpailukin oli Suosikin järjestämä, sama mihin viitataan Tony Montana -artikkelissa. Tuntemattomammiksi jääneet, kuten tämä voisi vaikka koota yhteen artikkeliin, pääasia että tietoa olisi. Aika merkittävä ilmiö kuitenkin, vaikkeivat yksittäiset bändit välttämättä olleet. --88.114.67.22 23. maaliskuuta 2007 kello 13.00 (UTC)

Tuli sellainenkin mieleen, että rockia levytettiin Suomessa menneinä vuosikymmeninä paljon vähemmän kuin nykyisin. EP-julkaisu on 1980-luvun alussakin vielä voinut olla paljon isompi juttu ja suuremman julkisuuden ilmentymä kuin nykyisin. Tämäkin ehkä pitää ottaa huomioon historiallisten bändiartikkelien merkittävyyttä arvioitaessa. Nuorisokulttuurin ilmiönä fiftarivillitys oli tuon ajan Suomessa valtavan tärkeä, joten kyllä siitä jonkin verran pitää artikkeleita olla.--130.234.75.19 23. maaliskuuta 2007 kello 13.07 (UTC)
Tätä olen sanonut aikaisemminkin, että vanhemmat bändit voivat olla merkittävämpiä kuin nykyiset yhden albumin tehneet, vaikka olisi vain yksi raita kokoelmalevyllä. Eli ei samaa kriteeriä kaikille, vaan harkinnan mukaan. Ei sekään silti tarkoita, että kaikista oma artikkeli pitää olla, jos kyseessä on sarja tynkiä. Siksi sanoin että yhdistely voisi olla mahdollista, varsinkin jos yhteinen nimittäjä on, kuten fiftarius. Totta kai voi olla useampiakin artikkeleita, jos vain löytyy tarpeeksi tietoa. --88.114.67.22 25. maaliskuuta 2007 kello 07.36 (UTC)

Terve! Kiitoksia kommenteistanne. Eli kaikki paitsi yksi piisi, on tuosta EP:ltä kierrätetty siihen Teenage Party LP:lle. Ja samalta LP:ltä löytyy Johnny & The Dodgersia jne. Olisi hienoa kun löytäisi noita vanhoja Suosikki-lehtiä joissa olisi artikkeleita tästä rockabillyn noususta Suomessa..Täytyy kysästä kavereilta. Dannyandthethunders 25. maaliskuuta 2007 kello 18.35 (UTC)

Yksi Suosikin rock-kuningas-kilpailun sijoittuneista eli Frankie & Lovers on jälleen kasassa alkuperäisellä kokoonpanolla, ainakin silloin tällöin. Kotisivuillaan on kontaktitietoja [1]. --Seppo 2. huhtikuuta 2007 kello 12.42 (UTC)

Tervehdys! Tuon aikakauden Suosikki lehdissä ei kovinkaan laajasti paneuduttu alkuperäiseen rock'n'rolliin pohjaavien yhtyeiden vaiheisiin. Esimerkiksi Slippers yhtyettä ei lehden sivuilla koskaan kunnolla esitelty. Danny & the Thundersista oli näyttävä juttu, joskin juttu oli sisällöltään olematon. Olen koonnut kotisivuilleni http://personal.inet.fi/musiikki/rockabilly aika kattavasti tietoa perinteistä rock'n'rollia ja rockabillyä soittaneista yhtyeistä ja mukana on myös kaikki tiedossani olleet "buumivuosien" yhtyeet. Ja tuosta termistä fiftarius. Alan harrastajien keskuudessa tuommoista termiä ei kyllä käytetä, sehän on median antama pilkkanimi. Danny & the Thunder on kyllä paikkansa tällä sivustolla ansainnut. Ai miksi? Suosikki lehden Rockkuninkuus, pari tv-esiintymistä ja "oikean levy-yhtiön" julkaisema äänilevy. Täällä wikipediassa kerrotaan thundersien lopettaneen vuonna 1983, lienee oikea ajankohta syksy 1982?. Yhtyeen perustaminen taas sijoittuu vuosille 1979-1979.? (tietoni perustuu yhtyeen jäsenten haastatteluihin e-maililla ja juttu tuokioon yhtyeen keikan yhteydessä muutma vuosi sitten) Ee-dEE