Keskustelu:Chihuahua (koira)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Chihuahuan sanotaan olevan maailmanpienin koirarotu,mutta asia ei ole näin! koirarotu. <--- Huonosti muokattu lause, mitä tuolla: "mutta asia ei ole näin" sitten tarkoitetaan? Chihuahua on valitettavasti maailman pienin rotu mutta 1800-luvulla on elänyt taskubeagle joka oli vain puolen chihuahuan koosta ja mahtui kaikkialle mutta laji kuoli sukupuuttoon jo 1800-luvulla ja oli sitä ennemmin maailman pienin koirarotu.

Idscu 19. tammikuuta 2007 kello 11.32 (UTC) Idscu

Chihuahuat oppivat sisäsiisteiksi siinä missä muutkin koirat, ehkä hiukan hitaammin.

>> Onko kirjoittajan omakohtainen kokemus? Ei missään tapauksessa ainakaan fakta.


Pitkäkarvaiset ovat myös yleensä äänekkäämpiä.

>> Mikä väittämään on peruste? Kirjoittajan mielipide?


Pitkäkarvaisissa ja lyhytkarvaisissa chihuahuaissa on useita eroja ulkonäön ja käyttäytymisen perusteella.

>> Pitkä- ja lyhytkarvaiset eroavat toisistaan ulkonäöllisesti.


Yksi ongelma chihuahuan päässä on, että kallo voi kasvaa suureksi ja silmät "tipahtavat" päästä ajan mittaan. Tätä esiintyy kuitenkin TODELLA harvoin!

>> Ei chihuahualla yhtään yleisempi ongelma kuin muilla koiraroduilla tai ihmisillä. Kuullostaa juuri niin epälääketieteelliseltä kommentilta, kuin lausahduksen "TODELLA harvoin" liittäminen terveydentilaan liittyviin asiohin.


Minun mielestä tuo kuva sivulla pitkäkarvaisesta chihusta ei näytä ainakaan puhdas rotuiselta chihulta vaan ennemmin esim. pomeranianilta. Oletteko samaa mieltä?

"Chihuahua on yksi harvoja rotuja, joilla on kyynelkanavat"[muokkaa wikitekstiä]

"Chihuahua on yksi harvoja rotuja, joilla on kyynelkanavat"?? Mitä sekoilet? Joka rodulla, jolla on toimivat silmät, on myös kyynelkanavat. Ilman niitä silmä ei pysy kosteana ja on toimintakelvoton.  –Kommentin jätti 85.76.30.176 (keskustelu – muokkaukset)

Näköjään lisätty tässä muokkauksessa, muokkaa vaan rohkeasti tekstiä fiksummaksi. - linnea (keskustelu) 11. heinäkuuta 2013 kello 22.59 (EEST)[vastaa]