Keskustelu:CD-levy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

...CD-ROM-asemissa, joissa on usein heikompi virheidenestojärjestelmä... mutta eihän CD-ROM-asemassa ole heikompi vaan paljon parempi ja juuri siitä johtuu etteivät ns. kopiosuojatut levyt toimi niissä. Joku asiantuntevampi voisi muotoilla tuon kohdan uudestaan. Ravel 27. toukokuuta 2005 kello 21:03:36 (UTC)

Osittainen suojaus[muokkaa wikitekstiä]

Tämän artikkelin voisi osittain suojata -- vähentäisi levykevandaalin sotkujen siivousta. -- Ppntori →Ĵůţʂķ∂∂/muokkaukset 31. heinäkuuta 2006 kello 09.12 (UTC)

Ihan turhaa suojata, palautus vaatii yhden napsautuksen. Sotkija on jo estetty. --Tve4 31. heinäkuuta 2006 kello 09.13 (UTC)
Niin vain noista kyseisistä IP-osoitteista. Ja ei-ylläpitäjillä palautus vaatii kaksi napsautusta ;) -- Ppntori →Ĵůţʂķ∂∂/muokkaukset 31. heinäkuuta 2006 kello 09.16 (UTC)
Laitetaan proxyestoja niin ei tarvita kuin muutamia estoja :) --Tve4 31. heinäkuuta 2006 kello 09.18 (UTC)

Onko vandalismi valloillaan vai mitä, kun sivu näyttää olevan täynnä fiktiota. Ensimmäiset levyt kehitti Jumala vuonna nolla. Miksi CD-levy sivuilla ovat artikkelit kivestä, muovista yms.? Suojaus kiva? --TPG 2. elokuuta 2006 kello 19.14 (UTC)

Katso ylläoleva. Oli hetkellisesti. Suojaus kiva mutta tarpeeton. --Myrtti <3 2. elokuuta 2006 kello 16.16 (UTC)

CD:n kesto[muokkaa wikitekstiä]

Kukas muistaa, minkä perusteella 74 minuuttia on määritelty? Olen joskus kuullut väitteen, että se olisi ollut jonkin klassisen esityksen mukaan, ehkäpä Mozartin jonkin pianokonserton mukaan.

En-wikin mukaan levy mitoitettiin Beethovenin 9. sinfonian mittaiseksi. --Harriv 26. elokuuta 2006 kello 13.09 (UTC)
Ei kai se alun perin ollut ihan 74 minuuttia se kesto. Minulla on jotain 67 minuuttia pitkiä levyjä (alun perin tupla-LP:itä) joista on pudotettu pari kolme minuttista raitaa pois, että ne mahtuisivat CD:lle. Nykyäänhän ne tekee jotain 82 minuuttisia levyjä parhaillaan (tosin ne ei kai täytä ihan virallista CD-levy standardia vaikka toimivatkin käytännössä joka soittimessa). Allmusic.comin mukaan yhdeksännen sinfonian kesto on 68 minuuttia, mutta tässä on tietysti vähän vaihtelua levytysten tempojen mukaan --128.214.205.6 26. elokuuta 2006 kello 13.12 (UTC)
Tällä sivulla on nyt virhe. Tuolla kirjoitetaan Beethovenin 9. sinfoniasta sun muusta ja viitataan Kees A. Immink Schoumacherin artikkeliin. Ko. artikkelissa todetaan, että mihinkään tarinoihin Beethovenin 9. sinfonian liittymisestä CD:n kapasiteettiin ei tulisi uskoa. Hamfster 1. joulukuuta 2010 kello 10.41 (EET)

SACD[muokkaa wikitekstiä]

SACD, eli Super Audio CD:stä voisi varmaan kirjoittaa enemmänkin juttua omassa artikkelissaan. Se on kumminkin ihan eri tekniikkaa kuin tavallinen cd. --Tuike 12. lokakuuta 2006 kello 13.13 (UTC)

Pakkauksista[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on nykyisessä muodossaan jo melkoisen hieno! Jäin kaipaamaan tietoja CD-levyjen tyypillisistä pakkauksista (muoviset, pahviset, metalliset, ohuet paperiset, eri malliset kaksoisrasiat jne.) ja niitten osista (rasian varsinaiset osat, kansilehtinen, "takakansipaperi" - mitkä ovat näitten viralliset nimet, jne.). - Jippe 17. marraskuuta 2006 kello 09.19 (UTC)

datakanavat[muokkaa wikitekstiä]

http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_disc_subcode

Artikkelista oli poistettu lisäykseni CD:n indekseistä ja datakanavista vedoten siihen, että niitä ei ole englanninkielisessä wikissä (jolloin ei voi olla totta...). Tietättömyyttä. Faktaa löytyy Wikipedian Red Book ja CD subcode artikkeleista. Mielestäni on kiintoisaa että CD:n mahdollisuuksista on indeksit jääneet pois käytöstä ja subcode-kanavia ei ole oikastaan ole koskaan hyödynnetty. Petrus

Wikipedia:Merkitse lähteet. Erityisesti aiotut käyttötarkoitukset ja johtapäätökset ("käytännössä unohtuneet") tarvitsee lähteen. --Harriv 14. tammikuuta 2011 kello 13.10 (EET)

No, onko viime aikoina näkynyt levyjä (oikeastaan koskaan...), joissa on alikanavilla jotain kuuntelijalle tarjottua dataa? Ei ole, eli näitten käyttö on unohtunut. Nyt tämä on kirjoitettu nettiin, joten viittaa vaikka tähän. Petrus

En tiedä, en ole etsinyt. Onko niitä tiedostettu koskaan? Mikään wiki ei ole luotettava lähde. --Harriv 15. tammikuuta 2011 kello 20.23 (EET)