Keskustelu:Buddhalaisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Askel oikeaan päin, mutta jumalkäsitys ainakin vaatii viilaamista: nyt toinen kappale sanoo, että yliluonnollisia jumalia ei ole, ja viimeinen sanoo että onpas, mutta heidän voimansa ovat mitättömiä.

Enkkuwikissä on aika näppärä tiivistelmä:

While Buddhism does not deny the existence of supernatural beings (indeed, many are discussed in Buddhist scripture), it does not ascribe power for creation, salvation or judgement to them. Like humans, they are regarded as having the power to affect worldly events, and so some Buddhist schools associate with them via ritual.

IMHO pitäisi kanssa mainita, että konservatiivisempien koulujen mukaan nämä jumalat ovat vain valaistumisen aspekteja ja meditaation apuvälineitä, eivät varsinaisia itsenäisiä olentoja. Tämä on toki täyttä hepreaa Kuan Yinia palvovalle kiinalaisella mummelille ja tämäkin pitäisi mainita... Jpatokal 02:03 heinä 22, 2004 (UTC)

Buddhan opetuksia ja moraalisia ohjeita käsittelevät kohdat ovat liian pitkiä. Ehkä Buddhan opetukset voisi laittaa omalle sivuilleen ja laittaa tänne vain tiivistelmän? Viitteet ja yhteydet Intian tantraan puuttuvat, ainoastaan maininta tiibetin buddhalaisuuden yhteydessä. Kappalejakoa voisi tarkentaa ja yhtenäistää muiden uskontojen kanssa. Historia olisi hyvä mainita. --Ossi Viljakainen 17:12 syys 21, 2004 (UTC)

Lohkaistavien erillisten artikkeleidenn otsikot voisivat olla esimerkiksi "Buddhalainen moraali" tai "Gautama Buddha". --Thialfi 17:34 syys 21, 2004 (UTC)

Taulukossa kaksi (2) kertaa Kiina, ehkä tarkoitus(?), toiseksi artkkelissa pätkä "Buddha opetti rakastamaan kaikkia eläviä olentoja kuin omaa ripuliaan", en vaihda sanaa "ripuli", koska en ole varma onko se sittenkin oikein?

Mielipiteeni:[muokkaa wikitekstiä]

Buddhalaisuus ei ole uskonto vaan filosofia. 212.213.90.150

Suomeksi[muokkaa wikitekstiä]

Tuo maalistaus olisi hyvä suomentaa. 91.153.126.47 7. marraskuuta 2010 kello 10.42 (EET)[]

Korjattu. :) --Lax 7. marraskuuta 2010 kello 14.26 (EET)[]
Eiku, olihan siinä muutakin. Practising = ? Harjoittajia? Tunnustajia? --Lax 7. marraskuuta 2010 kello 14.28 (EET)[]

Linkki kuntoon?[muokkaa wikitekstiä]

Koskapa en itse osaa enkä nyt jouda opettelemaan, korjaisiko joku "inkarnaatio"-linkin ja asiavirheen? Teksti viittaa neljännessä kappaleessa hindulaisten sielunvaellukseen, mutta linkki vie inkarnaatio-sivulle. Sielunvaellus on kuitenkin reinkarnaatio, jolle on olemassa oma sivunsa.

Virhe[muokkaa wikitekstiä]

Joo huomasin että tuolla vaan on pieni virhe Kambodžan kohdalla kun 96%+3%+2%=101%.