Keskustelu:Brittiläinen (kissa)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi on kyllä harhaanjohtava, sillä brittiläinen on ensisijaisesti adjektiivi, jolla viitataan Brittein saarten asukkaisiin tai ilmiöihin. Onko rodun virallinen nimi brittiläinen lyhytkarva, vai mikä? --Marimba 30. lokakuuta 2006 kello 14.47 (UTC)


Rauhallinen ja hiljainen. Ihmisystävällinen, mutta kuitenkin määrätietoinen metsästäjä. Itsenäinen ja vapautta rakastava, josta saa luotettavan kumppanin koko eliniäksi. Huoh. Mikä noista piirteistä on sellainen jota ei voi sanoa muista kissoista? Argus 4. marraskuuta 2006 kello 16.08 (UTC)

Kaikki kissat eivät todellakaan ole ystävällisiä ihmiselle, tai hyviä metsästäjiä, rauhallisia yms. Kaikki rodut eroavat käytöksessään. (vertaa esim persialainen ja siamilainen) Argus, suosittelen vakavasti kissakirjojen lukemista ennen kuin kirjoitat tänne kissoihin liittyvistä aiheista. Kiitos

P.S. Alunperin otsikon nimi oli brittiläinen lyhytkarva.

Jespar 28.04.2007 klo 16.24

Lueskelin noita brittiläisen sivuja, ja näyttää siltä että nykyisin rodun nimi on pelkästään brittiläinen, mutta tarkennuksen vuoksi joskus lisätään se lyhytkarva perään. Minusta otsikossa olisi hyvä olla se lyhytkarva, selvyyden vuoksi, ja tekstissä voisi selittää että molemamt muodot ovat käytössä. --Ulrika 28. huhtikuuta 2007 kello 13.44 (UTC)