Keskustelu:Bjälbo-suku

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole aivan vakuuttunut siitä että Albrekt Mecklenburgilainen, joka oli äitinsä puolelta Bjälbo-suvun jälkeläinen, olisi asiallista mainita tämän suvun jäseneksi, koska aikalaiset kyllä pitivät häntä lähinnä oman sukunsa, eli Mecklenburgin, jäsenenä eikä äidinpuoleisen suvun. Mutta jos naisen puolelta polveutuvat kuninkaat nyt sitten myös kuuluvat tähän sukuun, niin siinä tapauksessa muutkin Bjälbo-suvun jälkeläiset tulisi mainita. Lisäsin muutaman, mutta niitä on sitten paljon lisää.... Muun muassa Kaarle XVI Kustaa polveutuu naisen puolelta Bjälbo-suvusta. 62.78.121.38 16. toukokuuta 2005 kello 06:13:18 (UTC)

Paremminkin Folkunga-suku?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin mukaan "siirtymistä Bjälbo-nimen käyttämiseen ei suositella", ja ruotsinkielisen Wikipedian mukaan nimitystä Bjälbo-suku esiintyy erityisesti ei-tieteellisessä kirjallisuudessa. Lisäksi ei Bjälbo eikä Folkunga ole suvun oikea nimi, vaan molemmat ovat jälkeenpäin annettuja. Kun siis Folkunga on yleisimmin tunnettu ja käytetty sekä historiallisessa kirjallisuudessa vakiintunut nimi, niin olisiko syytä siirtää tämä artikkeli otsikon Folkunga-suku alle? --Rallette 20. joulukuuta 2005 kello 09:00:46 (UTC)

Minusta ruotsinkielisessa Wikipedia on väärässä. Uudemmissa kirjoissa olen nähnyt melkein vain viittauksia Bjälbo-sukuun. Esimerkiksi Dick Harrison käyttää vain tuota nimeä. --Jniemenmaa 20. joulukuuta 2005 kello 09:06:50 (UTC)
Okei. Ehkä se "ei-tieteellinen" tarkoittikin että "suosittu"... Happamia, sano. --Rallette 20. joulukuuta 2005 kello 09:15:53 (UTC)