Keskustelu:Biotiini

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähdeviitteet eivät ole kaikki tieteellisiä[muokkaa wikitekstiä]

Esim. tämän lähdeviitteen voisi poistaa.

"B-vitamiinit Lisäravinne.fi. Viitattu 6.8.2013".

Se on kaupallinen sivu. Kaupallisuus ei sinänsä välttämättä haittaa, mutta tämä sivu ei sisällä ainuttakaan tieteellistä lähdeviitettä väitteilleen, eikä tietoa minä vuonna väitteet on tarkistettu.

Esimerkkejä mielestäni paremmista lähdeviitteistä, joista löytyy asialliset tieteelliset lähdeviitteet ihmistutkimuksiin, jos niitä edes on, ihmistutkimuksia löytyy noin 1 kpl vain ja kynsille oli hyötyä 2.5mg/vrk annoksella, mutta muita annoksia ei testattu joten on täysin arvailua mikä on optimaalinen annos syödä lisäravinteena eikä kukaan tiedä onko pidemmällä päälle haittoja syödä 2.5mg/vrk (syöpäriski, sokeutumisriski tai mitä tahansa riskiä):

https://examine.com/supplements/biotin/

https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/biotin

https://www.consumerlab.com/Search/biotin-Review

Saa jatkaa listaa luotettavista lähteistä!

Ee1518 (keskustelu) 12. syyskuuta 2018 kello 15.30 (EEST)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Ehdotan lupaavaksi. --Hartz (keskustelu) 30. huhtikuuta 2019 kello 09.48 (EEST)

Perusasiat vaikuttavat olevan kunnossa, ja kelpaa mielestäni LA-tasolle, mutta tämä kaipaa jonkun verran kehittämistä, jos sitä joskus lähdetään viemään korkeammille laatutasoille. Artikkeli ei ole nykyisellään ehkä maallikolle aivan helpoiten lukukelpoinen, mutta asia on tällaisissa aihepiireissä varsin suuri haaste. Historia-osio kaipaisi myös selkeämpää punaista lankaa. --Msaynevirta (k · m) 25. toukokuuta 2019 kello 22.33 (EEST)
Musta tässä on taas se ongelma, että tästä on yritetty tehdä ennemmin lääketieteellistä opasta, kun artikkeli aloitetaan saantisuosituksilla. --PtG (keskustelu) 25. toukokuuta 2019 kello 22.43 (EEST)
Jäsentely ja johdanto uusiksi (saantituositukset myöhemmäksi). Osattaisko me tehdä joku artikkelimalli näiden osioiden suositellusta järjestyksestä? --Tappinen (keskustelu) 31. toukokuuta 2019 kello 09.09 (EEST)
Miksi? Ja mitä laitetaan ensimmäiseksi ja millä perustein? Laitoin nykyisen alaotsikkojärjestyksen artikkeliin, sillä keskivertolukija ei ymmärrä mitään esim. kemiasta tai toiminnosta elimistössä, mutta esim. saantisuositukset koskevat periaatteessa jokaista artikkelin lukijaa. Keministi (keskustelu) 31. toukokuuta 2019 kello 17.15 (EEST)

Ei ilmeisesti yhteisymmärrystä. Arkistoin. J.K Nakkila (keskustelu) 12. kesäkuuta 2019 kello 23.52 (EEST)