Keskustelu:Bassokitara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuossa soittajalistassa alkaa tietysti heti heräämään kysymys, että laitetaanko sinne omat lempiartistit, vai yleensä merkittävät basistit. Voin olla väärässä, mutta tietääkseni esimerkiksi Sting ja Harris eivät bassonsoiton kannalta mitään vallankumouksellisia olleet. Listassa ainakin Clarke, Pastorius, Patitucci, McCartney, Graham ja Collins sen sijaan ovat erittäin merkittäviä. Kelatkaa tätä. Pointti vain siis siinä, että todella merkittävät nimet pitää mainita, mutta liian pitkää listasta ei kannata ruveta tekemään (bassisteille yleensä voi tehdä listan omalle sivulleen jos joku haluaa) -11.4.05  –Kommentin jätti 80.221.30.182 (keskustelu – muokkaukset)

Harmaata aluettahan tuossa tietenkin on. Itse lisäsin Victor Wootenin, koska minusta hän on 1990-luvun todella merkittävä sähköbasisti. Sting on suuri artisti, mutta mitenkään merikttävä basisti hän ei mielestäni ole. Jacofin 4. maaliskuuta 2006 kello 09.38 (UTC)

Tarkoitetaanko tuossa "peukutustekniikan" kohdassa yleisempi tekniikka perkussiivisen vai bassonsoiton tekniikkaa yleensä? Maallikkona voin taas ihmetellä ehkä selvää asiaa, mutta eikös bassoa soitella yleensä muilla sormilla kuin peukalolla?--jeepo 29. lokakuuta 2005 kello 17:44:54 (UTC)

Tuota slapping -tekniikkaa voisi muokata, nyt teksti on vielä hieman kulmikasta ja todellakin, siitä voi saada väärän kuvan suhteessa muihin soittotapoihin. Jacofin 4. maaliskuuta 2006 kello 09.38 (UTC)
Muokkasin tuota slap-osastoa, parannusehdotuksia ja kritiikkiä otetaan vastaan! Jacofin 4. maaliskuuta 2006 kello 09.55 (UTC)
"Vasarointi" on kyllä harvinaisen kankea suomennos termille "Hammer-on". Yleensä olen kuullut käytettävän "nauhaiskua". "Pull-off" olisi vastaavasti nyhtäisy.  –Kommentin jätti 80.222.34.240 (keskustelu – muokkaukset)

Mun mielestä pääsääntöisesti puhutaan ainakin englanniksi vain normaaleista eli "long-scale" (34") ja "short scale"-bassoista(30-32"). Monikielisten bassojen osio on melko laaja verrattuna nelikieliseen, vaikka toisaalta monikieliset ovatkin muodikkaita toki. Hienoa että bassosta on joka tapauksesta artikkeli, se on tärkeintä! Perttup (keskustelu) 16. tammikuuta 2016 kello 23.41 (EET)[vastaa]

"Sähköbasso on .... sähköinen versio akustisesta bassokitarasta." Tämä on vähän omituinen kommentti, kun nykyisen akustiset bassokitarat on nimenomaan tehty sähköbasson pohjalta eikä päin vastoin. Sähköbasso taas on tehty korvaamaan pystybassoa, mutta sähökitarasta saatuja oppeja käyttäen. --Peteihis (keskustelu) 25. maaliskuuta 2017 kello 15.28 (EET)[vastaa]

Merkittävät sähköbasistit[muokkaa wikitekstiä]

Pitihän se arvata. Basistilistasta tuskin päästään mihinkään yksimielisyyteen, meitä on moneen junaan. Silti meidän tulisi pyrkiä avarakatseisuuteen laatiessa listaa merkittävistä basisteista. 90-luvun basistien merkittävyyttä on vaikea arvioida, mutta siltikin katsoisin, että objektiivisesti ottaen Victor Lemonte Wooten kuuluu merkittävien basistien luokkaan. Englanninkielinen Wikipedia sanoo:

"Victor Lemonte Wooten (born September 11, 1964) is an American virtuoso electric bass guitar player and is regarded by many of his peers as one of the finest players to emerge in the 1990s, if not of all time (he is sometimes reffered to as "the Michael Jordan of bass")."

Listan objektiivinen laatiminen on todellakin haaste. --Jacofin 6. huhtikuuta 2006 kello 13.17 (UTC)


Lars Ulrichkin on soittanu bassoa! Ja Mike Portnoykin on soittanu Nightmare Cinemassa!! Kommentin jätti 81.197.127.162 (keskustelu – muokkaukset).

Koskakohan otamme opiksi... --Agony (403) 26. marraskuuta 2006 kello 17.12 (UTC)