Keskustelu:Backsliders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Vuonna 2005 sama porukka löysi jälleen toisensa ja bändi perustettiin uudestaan."

VÄÄRIN! Ei voi sanoa noin, koska bändin jäsenet ovat täysin erit! Tuosta sanomisesta saa käsityksen, että alkuperäisjäsenet olisivat tehneet comebackin, vaikkei niin ole. Tarkkuutta!

-Nopainnogain-Kommentin jätti 87.93.49.137 (keskustelu – muokkaukset)

On näköjään kaksi samannimistä yhtyettä, joiden tiedot on sotkettu samaan artikkeliin. Artikkelit pitäisi erottaa sivuhistorioineen ja tutkia, onko tuo kajaanilaisbändi merkittävä. --Hrrkrr31 1. huhtikuuta 2010 kello 23.51 (EEST)[vastaa]
Ilmeisesti kajaanilaisbändi ei ole wikimerkittävä, joten poistin sitä koskeneet tiedot. --Hrrkrr31 2. huhtikuuta 2010 kello 00.08 (EEST)[vastaa]

Se oli hyvä idea. Nimittän kyseessä on siis ihan eri bändi. Tosin tämä "uusi Backsliders" on saanut itse Ölli Hildéniltä luvan käyttää tätä nimeä. Ja kuuleman mukaan Ölli on pitänyt varsin paljon kyseisen orkesterin matskusta. Mutta, puheita. Mikseri.netistä voi kuunnella tämän uuden Backslidersin musaa, jos kiinnostaa.

Bändin perustamisesta sen verran, että jätkät ovat itse sanoneet, että "Piti saada hyvä rockbändi tänne Suomeen, kun on niin paljon paskoja." Bändin ensimmäinen nimiehdotus olisi ollut "Kyykäärme", mutta Backsliders veti pidemmän korren. Flashbacksliders nimi oli käytössä vain, kun Järvinen soitti kyseisessä orkesterissa.

Backslidersin rumpali Ana kuoli (vuotta enkä tapahtumaa/tapahtumaa muista) ja hänen tilalleen pestattiin siis Marko "Eläin" Kainulainen. Hänen soittoaan kuullaan siis levyllä "No Pain No Gain", joka jäikin bändin viimeiseksi studioalbumiksi. Ilmeisesti fiilikset soittamiseen oli menneet ja kukanenkin alkoi keskittyä omiin touhuihinsa, Hirsma tietysti prätkiin ja muuhun sellaiseen.

Hirsma kuoli siis 2001 ja häneltä jäi 7-vuotias tytär ja vaimo. Bändi kyllä suunnitteli comebackiä, mutta ei sitä ikinä ehtinyt tehdä Hirsman kuoleman vuoksi. Tosin, Hirsma oli ehtinyt jo suunnitella kokoelmalevyä ja siihen tulevia biisejä tulevaa kiertuetta silmällä pitäen. Sekin suunnittelu jäi vaiheeseen, mutta Juho Juntunen (etunimestä en varma, mutta se musan saralla pätevöitynyt toimittaja Juntunen kuitenkin) saattoi biisilistan valmiiksi. Ja näin siis "Full Speed" kokoelmalevy näki päivän valon.

Löysin muuten mielenkiintoisen pätkän tuubista, joka on kuvattu vähän jälkeen Albert Järvisen kuoleman. Videopätkä on live Provinssirockista Seinäjoelta vuodelta 1991. Biisi on coveri AC/DC:n biisistä "Ride On".

http://www.youtube.com/watch?v=osPsQwjiS6Q

Lopussa on siis haastattelu. Katsomisen arvoinen pariminuttinen.

-Nopainnogain-