Keskustelu:Ayrton Senna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Väite Sennan voiton estämisestä Monacossa 1984 on silkkaa roskaa. Radan nopein kuljettaja oli Stefan Bellof, joka olisi todennäköisimmin vienyt voiton, jos kisaa olisi järjenvastaisesti jatkettu. Jälkiviisaus on tunnetusti viisauden helpoin laji. Muutenkin artikkeli tällaisenaan on melkoista fanboy-kamaa, joka ei Wikipediaan mielestäni kuulu. Kommentin jätti 85.76.247.55 (keskustelu – muokkaukset).

Mielestäni omat muokkaukseni (joiden ansiosta artikkeli on nykyisessä muodossaan) eivät ole sisältäneet mitään fanitus materiaalia, sillä tuon ajan kuljettajista pidän kyllä enemmän Alain Prostista. Omissa muokkauksissani otin suuren osan materiaalista englanninkielisestä Wikistä, joka oli mielestäni hyvinkin neutraalia. PS: Stefan Bellofin sijoitus kisassa hylättiin myöhemmin, joten hänen mahdollisen voittonsa spekuloiminen ei ole realistista.--Bluto 1. helmikuuta 2009 kello 16.42 (EET)


Kuolinpaikasta vielä. Senna kuoli tohtori Watkinsin mukaan radan varrelle. Vaikka aivonsa radan varteen valuttaneen miehen elintoimintoja onnistuttiinkin pitämään keinotekoisesti yllä vielä muutamia tunteja, on kuolinpaikka minusta Imola. Eipä silti, että asialla sen suurempaa merkitystä on enää nyt. Aikanaan olisi ollut, sillä Italian lain mukaan kisa olisi tullut keskeyttää. --Juhani Sirkiä 14. elokuuta 2006 kello 20.46 (UTC)

Kuvitusta[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli kaipaisi minun näkemykseni mukaan kuvia, sillä F1-uraan liittyviä kuvia on artikkelissa vain yksi (Kuva Sennan Lotuksesta). Esimerkiksi McLaren ja Williams-tallien autojen kuvat joistakin kisoista olisivat kivoja.--Bluto 1. helmikuuta 2009 kello 16.59 (EET)

Kuolinpaikka[muokkaa wikitekstiä]

Senna loukkaantui kuolettavasti San Marinossa, mutta esim. dewikin mukaan hän kuoli vasta Bolognassa. Tämä kannattaisi tarkistaa jostain toisio- tai kolmiolähteestä vielä. --Höyhens 21. maaliskuuta 2009 kello 08.05 (EET)

Tällaisen löysin[1]. Aika kiinnostava ja yksityiskohtainen, mutta sävyltään tuo mieleen kaunokirjallisuuden. Osaisiko kukaan arvioida, kelpaako se lähteeksi Sennan kuolemaa käsittelevään kohtaan?--Bluto 16. kesäkuuta 2009 kello 12.27 (EEST)