Keskustelu:Avioton lapsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Monimuotoistuminen vai hajoaminen[muokkaa wikitekstiä]

Niin, kumpihan se siis on? Kuten tiedämme, perinteisesti AVIOLIITTO on tarkoittanut MIEHEN JA NAISEN välistä suhdetta jonka tarkoituksena on LISÄÄNTYMINEN. Nykyään sanaa "avioliitto" tosin käytetään homojen, lesbojen, ja muiden vastaavien suhteisiin. Kuten tiedämme, anaaliseksi ei tuota jälkeläisiä, ei myöskään vaginan nuoleminen. Kumpi siis kyseessä, tahallinen feministien ja vasemmistolaisten sabotaasi vai "monimuotoisuus"? Kommentin jätti Hallenberg (keskustelu – muokkaukset).

Hajoaminen ei ole neutraalin näkökulman mukainen muoto. Avioliiton merkitys muuttuu ja Wikipedia nettitietosanakirjana pysyy ajan hermolla, niin ja emmehän usko enää Maan olevan litteä, ajat muuttuvat ystävä hyvä. --Zxc 6. joulukuuta 2006 kello 23.02 (UTC)
Aah, semantiikkaa. Mitä tarkoittaa "monimuotoistuminen"? Se ei kuulosta miltään. Mitä se merkitsee? Tapahtuuko tuon termin mukaan jotain, vai ei mitään? Onko siltikin tanssittava kananmunankuorilla, vaikka asia on vissi? Oletko vain muita parempi tietämään nämä jutskat, vai? T. Hallenberg 6. joulukuuta 2006 kello 23.07 (UTC)
Päivä on 8. joulukuuta ja vastausta ei kuulu. Muutan termin. T. Hallenberg 8. joulukuuta 2006 kello 16.29 (UTC)
Uskon että tiedät mitä on monimuotoistuminen tarkoittaa. Hajoaminen ei ole neutraalin näkökulman muotoinen muoto. --Zxc 8. joulukuuta 2006 kello 16.32 (UTC)
Monimuotoistuminen tarkoittaa tietenkin sitä, että avioliitolle tulee merkityksiä, joita sillä ei aiemmin ollut. Ehkä olisi parempi puhua avioliiton merkityssisällön muuttumisesta tms. Avioliitollla ei todellakaan ole ollut aikojen saatossa vain yhtä ja ainoaa vakiomerkitystä. --ML 8. joulukuuta 2006 kello 16.40 (UTC)
Yrittäkää nyt edes herrajumala perustella näkökantanne muuten kuin että "ei niiq mun mielest... lol!" Yritin etsiä googlella termiä "monimuotoistuminen" sekä "monimuotoistua" enkä löytänyt määrrettä. Onko tämä nyt sellainen asia että multikulturalismi on päättänyt keksiä uuden sanan ja hommahan on niin ja jos en usko, joudun uudelleenkoulutettavaksi suvaitsevaisuusgulaggiin? Perustelkaa perustelkaa. Eli siis rautalangasta: MITÄ uusia merkityksiä on tullut käsitteelle AVIOLIITTO? Suomessa homojen ja lesbojen suhteet ovat nimeltään rekisteröidyjä parisuhteita. T. Hallenberg 8. joulukuuta 2006 kello 16.47 (UTC)
Yli 24h kulunut viestistäni ilman vastausta. Muutan jälleen kerran termin ja huomautan, että olen ainoa joka perustelee muutosta suuntaan tai toiseen. Epäilen tosin että 5 minuuttia muutoksesta joku tulee ja muuttaa sen takaisin. Odotan innolla ennustukseni toteutumista. T. Hallenberg 9. joulukuuta 2006 kello 15.01 (UTC)

Meni 6 minuuttia. Hajoaminen ei ole neutraalin näkökulman mukaista. Jos haluat mielipiteesi julistaa maailmalle, hanki blogi. -Samulili 9. joulukuuta 2006 kello 15.09 (UTC)

Kyllä tämä riittää, kiitos. Tulevaisuudessa kaikki, jotka artikkelin lukaisevat ja sattuvat rämpimään myös tänne keskustelusivulle, voivat vetää omat johtopäätöksensä Wikipedian kuvitellusta "neutraalista näkökannasta". Jälleen kerran, kiitos suuresti avustanne arvon herrat :-) T. Hallenberg 9. joulukuuta 2006 kello 15.19 (UTC)

Äpärä-sanan käytöstä[muokkaa wikitekstiä]

"Usein lapsia kutsutaan myös äpärä-nimellä, vaikka he eivät olisikaan aviottomia lapsia." Missä muka? Missä seuduilla Suomea? Ehkä vain haukkumasana - jos näin on, se pitäisi mainita. --Aulis Eskola 18. joulukuuta 2006 kello 15.18 (UTC)


Ainakin jokapaikassa, jossa minä olen käynyt on tunnettua käyttää äpärä-sanaa kuvaamaan huonostikäyttäytyviä lapsia.

Masku-Mas 19. kesäkuuta 2008 kello 09.14 (UTC)

Tunnetuista äpäristä[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö listata mukaan nykyaikaisia äpäriä? Kaikki nuo ovat historiallisia henkilöitä. --84.250.142.141 25. syyskuuta 2007 kello 13.18 (UTC)

Vähän samaa mietin kuin ylempikin kysyjä, tosin vähän eri näkökannasta. Kannattaisikohan tuohon määritellä joku vuosiraja, sillä eipä tuolla suurta merkitystä ole viime vuosikymmeninä ollut? Ai niin, kuuluisiko Jeesus listalle? --Otrfan (keskustelu) 11. joulukuuta 2014 kello 10.09 (EET)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Teksti kertoo: Äpärä on halventava nimitys aviottomalle lapselle ja lisää muutamia muita vastaavia nimityksiä. Artikkeli kertoo siis äpäristä, aviottomista lapsista. Wikipediassa ei ole syytä käyttää artikkeleiden nimenä halventavia ilmaisuja, joten artikkeli tulisi siirtää nimelle avioton lapsi. Terv. --Riisipuuro 10. maaliskuuta 2009 kello 18.52 (EET)--