Keskustelu:Avioehtosopimus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivulle oli linkitetty kaupallinen sivusto laki24.fi. Ilmeisesti sen takana oleva yritys on laajemminkin linkittänyt sivustoaan Wikipediaan. Voiko asiaa tutkia?--Ulrika 27. toukokuuta 2006 kello 05.04 (UTC)

Minä sen linkin lisäsin, ajattelematta että "kaupallisessa" sivussa mitään pahaa olisi. Google vain sattuu antamaan kyseisen sivun ensimmäisten joukossa. --Zxc 27. toukokuuta 2006 kello 12.09 (UTC)
En ole niin syvällisesti perehtynyt Wikipedian periaatteisiin, mutta olisin kuvitellut että kaupallisten sivustojen käyttöä jotenkin rajoitettaisiin, muutenhan yritykset mainostaisivat ihan villisti ja vapaasti. Mutta jos se on sallittua, niin enpä sitten puutu asiaan. Kyllä kai asiasta on joskus edes kesksuteltu?--Ulrika 27. toukokuuta 2006 kello 18.59 (UTC)

Artikkeliin voisi lisätä tietoa avioehtosopimuksista kansainvälisten avioliittojen osalta. Luin jostakin suomalaisesta naistenlehdestä, että jos suomalaisnainen solmii avioliiton muunmaalaisen miehen kanssa, kannattaa tehdä avioehtosopimus, jossa määrätään, että jos liitto päättyy eroon, erossa sovelletaan Suomen lakia, näin siksi, että jos avioliitto, jonka osapuolet eivät ole saman maan kansalaisia, päättyy eroon, sovelletaan erossa aina automaattisesti miehen maan lakia siitä riippumatta, asuvatko puolisot naisen vai miehen maassa. Nenoniel (keskustelu) 18. lokakuuta 2015 kello 04.14 (EEST)[vastaa]

Vahvistamisesta[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa kerrotaan nyt: ”-- puolisoiden allekirjoitukset todistaa oikeiksi kaksi esteetöntä todistajaa, jotka vahvistavat avioehtosopimuksen allekirjoituksellaan.” Testamenttia tehdessäni opin, että todistajien tehtävä on vain todistaa testamentin antajan allekirjoitus oikeaksi, eikä heidän tarvitse edes lukea testamenttia tai muuten saada tietoonsa sen sisältöä. Mitä siis tarkoittaa tässä artikkelissa todistajista puhuminen "vahvistajina”? 91.157.113.35 25. syyskuuta 2022 kello 08.54 (EEST)[vastaa]