Keskustelu:Assyrialaiset (kansa)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

artikkelin nimi on ongelmallinen - useimmiten assyrialaisilla tarkoitetaan muinaisen Assyrian valtakunnan asukkaita--217.112.242.181 21. syyskuuta 2006 kello 20.03 (UTC)

Jep, yritin alkujaan tiedostonimeksi laittaa "assyrialaiskristityt", mutta jostain syystä wikipedia laitto "assyrialaisiin". Joten saa olla koko touhu tässä. Barnabas Seefo 21. syyskuuta 2006 kello 20.11 (UTC)
Vedä henkeä ja tutustu Wikipedian perusasioihin. Esimerkiksi jos haluat laittaa tekstiin yhden linkin, kaikkia aiempia muutoksia ei tarvitse eikä saa poistaa. --ML 21. syyskuuta 2006 kello 20.17 (UTC)
En ymmärtäny tätä "Vedä henkeä". Minä muokkasin omalle koneelle tiedoston ennen kuin kopioin sen wikipediaan, ja vasta kolmanteen olin tyytyväinen, mutta ei se pysyny kuin hetken, ja tilalla oli taas vanha linkitön malli, ja sekin muuteltuna. Barnabas Seefo 22. syyskuuta 2006 kello 10.45 (UTC)
Johtunee päällekkäisestä muokkauksesta. Palauta vain se linkki, tuskinpa tätä kukaan juuri nyt muokkaa. Eikä siitä kannata pahastua, jos joku muokkaa aloittamaasi artikkelia, sillä sehän on koko Wikipedian idea. --Jetman 22. syyskuuta 2006 kello 10.47 (UTC)
Useammin varmaan, mutta pelkkiä sanakirjamääritelmiä ei kai pidetä näissä nimeämisjutuissa samanarvoisena kuin kokonaisia käsitteitä (ks. esim. hakusana egyptiläiset, jonka merkityksestä moni ei edes ole kuullut, kun taas Egyptin asukkaat ovat kaikille tuttuja). Tässä tapauksessa virheellisiä linkkejäkin on niin vähän, että ne voi muuttaa. Tosin itse en ole enää varma, kumpi on oikeampi nimi, assyrialaiset vai assyrialaiskristityt, jota aiempi sinnikkäästi tarjosi. Google ei näytä antavan selvää ratkaisua. --ML 21. syyskuuta 2006 kello 20.15 (UTC)
Täällä päin "assyrialaisiin" luetaan sekä assyrialaiskristityt, kaldealaiset, syyrialaiskristityt että ateistit, mutta "assyrialaiskristittyihin" lasketaan assyrialaisen patriarkan tunnustavat. Nykyään assyrialaiset on etninen kansa omalla kielellä ja identiteetillä, kun taas assyrialaiskristityt on kirkkokunta rotuun, kieleen tai kansallisuuteen katsomatta. Barnabas Seefo 21. syyskuuta 2006 kello 20.44 (UTC)
Siinä tapauksessa artikkeli kannattaisi muuttaa käsittelemään ainoastaan kyseistä kirkkoa tunnustavia, nythän se käsittelee etnistä ryhmää. --ML 22. syyskuuta 2006 kello 11.12 (UTC)
Sain siirrettyä uuteen luokitukseen, koska en saanut enään siirrettyä takaisin assyrialaiskristityt-luokitukseen. Toivottavasti sitä ei joku taas siirrä assyrialaisiin. Tästä lähin tiedoston muokkaus on vapaata kaikille. En puutu tuohon enään. Barnabas Seefo 22. syyskuuta 2006 kello 11.18 (UTC)

Andre Agassi[muokkaa wikitekstiä]

Listalla assyrialaisista on nyt myös Andre Agassi. Millä kriteerillä listalle pääsee? En.wikin keskustelusivujen perusteella Andren isän (joka on Teheranissa syntynyt Iranin armenialainen) kirjan mukaan isän äiti olisi armenialaisnainen Turkista ja isä David Aghassi Ukrainasta. Tämän Andren ukrainalaisen isoisän isoisoisoisä olisi assyrialainen. Agassi kait itse määritellyt taustansa armenialaiseksi, joten mikäli tuollainen tieto isän kirjassa on niin aika ohut on assyrialaisside. "Assyrialaismieliset" lähteet toki kertovat erilaisen version pelaajan sukujuurista. --TBone 22. syyskuuta 2006 kello 11.55 (UTC)

Kyllä, Andre Agassi ilmoitti haastattelussa armenialaiseksi, ja jälkikäteen selitti syyksi että armenialainen on länsimaissa tunnetumpi käsite.

Oikeammin Mike Agassissa on sekalaiset iranilais-armenialais-syyrialais-ukrainanpuolalaiset sukujuuret. Hän itse ilmoitti synnyinkotinsa kieleksi aramean, ei armeniaa, ja synnyinkansallisuudekseen tunnusti "iranilainen", koska syntyi Iranin alueella, Urmiajärven rannalla olevassa Saralanin assyrialaiskylässä, josta myös 3 Suomen assyrialaista on lähtöisin. Lisäksi Mike Agassi osallistuu assyrialaisseurakunnan tapahtumiin Kalifoniassa. Pitännee muistaa että myös Armeniassa asuu vieläkin assyrialaiskirkon jäseniä. Listalla on muitakin, jotka ovat vain osittain assyrialaissukuisia. Barnabas Seefo 22. syyskuuta 2006 kello 19.10 (UTC)

Asia näyttää netin perusteella olevan kovasti kiistanalainen. Lähinnä kyse taitaa olla siitä, että sekä assyrialais- että armenialaisemigrantit haluaisivat kovasti "omia" kuuluisan tennispelaajan omaan etniseen ryhmäänsä. --TBone 23. syyskuuta 2006 kello 08.07 (UTC)

Omituista esitellä kristitystä väestöryhmästä kertovassa artikkelissa kristittyjä pilkannut Lukianos sekä kalifien äitejä ja vaimoja. Miten nuo liittyvät aiheeseen? --ML 2. marraskuuta 2006 kello 15.47 (UTC)

Minusta tämä on muutenkin ihmeellinen artikkeli. Ainakaan se ei kerro samasta asiasta kuin kielilinkitetty en:Assyrian people. (Ehkä po. en:Syriac Christianity?) --TBone 2. marraskuuta 2006 kello 15.50 (UTC)

Mistä tulee käsitys että Lukianos pilkkasi kristittyjä?

Yleistä[muokkaa wikitekstiä]

Ihän hyvät nuo lisäykset, mutta kirjoitusasua ja kielioppia ei ole tarkastettua, ja on paljon toistoja. Kommentin jätti 91.155.42.90 (keskustelu – muokkaukset).

Lukumäärä[muokkaa wikitekstiä]

Mistä tuo 1.6 miljoonaa on peräisin? Taidan vaihtaa sen tuohon 3.3 miljoonaan jos tuolle ei lähdettä löydy. J.K Nakkila 17. kesäkuuta 2008 kello 17.28 (UTC)

Selvennys määritteeseen[muokkaa wikitekstiä]

TA-kohdassa puhutaan uskontoryhmästä ja muutoin etnisestä ryhmästä, tarkoitetaanko tuolla tässä samaa vai onko artikkeli täysin sekaisin? Ipr1 (keskustelu) 29. huhtikuuta 2019 kello 06.34 (EEST)