Keskustelu:Arabia (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käsitteleekö artikkeli oikeastaan Arabian tehdasta (rakennusta), Arabia-yritystä (jota ei enää ole), vai Arabia-brändiä, joka edelleen on voimissaan ja Iittala Groupin omistuksessa? Tällä hetkellä ilmeisesti vähän näitä kaikkia, ja "Arabia (tehdas)" on näin ollen aika huono otsikko.

Ja pitääkö tuo alun määritelmä (Arabia on fajanssin ja posliinin käsittelyyn erikoistunut keramiikkatehdas Helsingissä.) enää ollenkaan paikkansa? Toisin sanoen onko Iittalalla Arabia-tuotteiden tuotantoa nykyään Helsingissä? --Jonik 21. tammikuuta 2008 kello 21.06 (UTC)

Varmastikin kyse on toisiinsa nivoutuvista yrityksestä/brändistä (tehdasrakennus yksin ei välttämättä ansaitse omaa artikkeliaan). Artikkelin tulisi käsitellä ainakin yrityksen historia sekä summata merkittävimmät Arabia-tuotteet ja -suunnittelijat sekä käytetyt tekniikat ja materiaalit. –Dilaudidκ, μ • 22. tammikuuta 2008 kello 06.00 (UTC)
Jees, alkaa näyttää paremmalta. --Jonik 21. maaliskuuta 2008 kello 19.20 (UTC)
Omaan kysymykseeni liittyen ("onko Iittalalla Arabia-tuotteiden tuotantoa nykyään Helsingissä?"): kuulemma alkuperäisellä Arabian tehtaalla on edelleen Iittala Groupin tuotantoa, ja tehtaalle (ja sen yhteydessä olevaan museoon) järjestetään tutustumiskäyntejä. --Jonik 7. kesäkuuta 2009 kello 13.10 (EEST)[vastaa]