Keskustelu:Apple M1

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähteestä kopiointi, termistö ja muuta[muokkaa wikitekstiä]

Nyt suorituskyky-otsikon alla vaikuttaisi olevan puolen kappaleen verran lähteestä [1] kopioitua tekstiä. En osannut sanoa, onko se oikein tai väärin, joten en asialle mitään tehnyt, koska itseltänikin on joskus vastaavaa lipsahtanut.

Aikaisemmin lisäämäni tieto, jossa käytin termejä "suorituskyky-ydin" ja "tehokkuusydin", oli poistettu "markkinoinititermeinä". Mielestäni nyt leipätekstissä käytetyt oikeat markkinointitermit "icestorm" ja "firestorm" ovat enemmän markkinointitermejä kuin käyttämäni termit. En toistaiseksi ole keksinyt parempia käännöksiä engalnnin kielen termeille "performance core" ja "efficiency core".

Tietolaatikosta oli poistettu suoritinkohtainen tieto ytimien ja transistorien määrästä, sekä välimuistitieto kokonaisuudessaan. Mielestäni kuitenkin olisi käyttäjäystävällisempää pitää pikafaktat niille osoitetussa tietolaatikossa kuin se, että lukijan täytyy lähteä tekstistä etsimään kuinka paljon kussakin mallissa nyt sitten oli mitäkin. Ymmärrän toki, jos suoritinmalleja olisi enemmän, niin siinä tapauksessa tietoja ei välttämättä olisi tarkoituksenmukaista sijoittaa tietolaatikkoon. Nyt kyseessä onkin vain neljä suoritinmallia, jotka mielestäni mahtuvat siihen hyvin.

Lisäksi muutin artikkelin kaikki "Macintosh" nimet muotoon "Mac", koska ainakin englanninkielisen Wikipedian mukaan Macintosh nimeä ei ole käytetty virallisesti Applen toimesta sitten vuoden 1999. - Wurstimakkara (keskustelu) 3. marraskuuta 2023 kello 21.54 (EET)[vastaa]