Keskustelu:Anatoli Fomenko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/kosmopoliitteja-kosmologiaa-ja-kosmetiikkaa

Venäjällä suosituista huuhaauskomuksista tulee mieleen Anatoli Fomenkon ns. uusi kronologia. Sen mukaan länsimaiset historioitsijat ovat keksineet tyhjästä kaikki muinaiset kulttuurit kuten Egyptin, Kreikan ja Rooman - niitä ei siis ollut koskaan olemassakaan. Samaan tapaan kaikki Raamatussa kerrottu tapahtui tosiasiassa keskiajalla, esim. Jeesus eli 1100-luvulla ja ristiinnaulittiin Konstantinopolissa vuonna 1185 (Konstantinopolissa, koska Jerusalemia ei ollut olemassakaan ennen 1600-lukua).

Fomenkon mukaan emme tiedä mitään tapahtumista ennen vuotta 800 jKr. - kaikki ennen tuota ajankohtaa tapahtuneiksi väitetyt asiat ovat itse asiassa tapahtuneet sen jälkeen, vaikka kierot länsimaiset historioitsijat väittävät muuta. Venäjä ei myöskään koskaan joutunut mongolien valloittamaksi, vaan ”mongolivalloittajat” olivat itse asiassa venäläisiä valloittajia. Tämä viimeksi mainittu seikka antaa osviittaa siitä, mistä Fomenkon teorioissa on pohjimmiltaan kyse: venäläisten nationalistien on vaikea hyväksyä ajatusta, että Venäjä on enimmän osan historiaansa ollut perähikiä ja joutunut useasti ulkomaisten valloittajien hallintaan samalla kun länsimaat ovat porskuttaneet huipulla.

”Uudesta kronologiasta” kertovia kirjoja on myyty miljoonittain Venäjällä. Esim. shakkimestari Garri Kasparov on ilmoittautunut Fomenkon ajatusten kannattajaksi, mikä voi osaltaan johtua siitä, että Fomenko on arvostettu matemaatikko ja perustaa teoriansa monimutkaisiin matemaattisiin malleihin.

9.8.2007 klo 20.08, puolimieli (vierailija) –Kommentin jätti 217.116.144.85 (keskustelu)