Keskustelu:Ammusveitsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Missä on käytetty suomeksi termiä "Ballistinen puukko"? IMHO, englanninkielistä termiä ei ole järkevää kääntää suoraan, koska englannin sana "ballistic" on paljon laajempi kuin suomen "ballistinen", tarkoittaen kaikkia lentäviä ja heitettäviä esineitä ja mm. "luodinkestävää". --Mikko Paananen 21. marraskuuta 2004 kello 09:29 (UTC)

Termiä "ballistinen puukko" ei ole suomeksi käytetty kai missään, mutta olen saanut sen kuvan, että täällä halutaan yleismaailmallisia nimityksiä. Olen kuullut termin "ammusveitsi", mutta ajattelin saavani valituksia, jos käytän sitä nimenä Tuohirulla 22. marraskuuta 2004 kello 11:41 (UTC)

Ballistinen veitsi saa ainakin Googlessa enemmän asiaan liittyviä linkkejä kuin ammusveitsi - suurin osa ammusveitsi-osumista tulee tästä artikkelista tai tähän artikkeliin viittaavista teksteistä. --Khokkanen 26. huhtikuuta 2010 kello 21.51 (EEST)[vastaa]

Otaksuttavasti erva[muokkaa wikitekstiä]

Ampuma-ase lain mukaan:

9 § Erityisen vaarallinen ampuma-ase Erityisen vaarallisella ampuma-aseella tarkoitetaan:

1) sinkoa, kranaatinheitintä, takaaladattavaa tykkiä sekä rakenteeltaan ja käyttötarkoitukseltaan vastaavaa ampuma-asetta sekä ohjus- ja raketinheitinjärjestelmää;

2) sarjatuliasetta;

3) muuksi esineeksi kuin ampuma-aseeksi naamioitua ampuma-asetta.

[[1]]

Joten ainakin oletan "puukkopyssyjen" menevän tuohon kolmanteen kategoriaan.--J 25. toukokuuta 2006 kello 23.55 (UTC)

Jep, ilmeisesti hätäilin: muistelin järjestyslakia, josta erva:t on poistettu, mutta se tosiaakin löytyy aselain puolelta. Pahoittelen. --PV 26. toukokuuta 2006 kello 09.21 (UTC)

Ei siinä mitään.--J 26. toukokuuta 2006 kello 13.56 (UTC)