Keskustelu:Albert Järvinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei taida olla syntynyt Lahdessa?[muokkaa wikitekstiä]

Luin kuolinilmoituksesta Hesarista että oli syntynyt Iitissä --62.44.214.137 5. tammikuuta 2009 kello 23.07 (EET)

Samaa muistelen myös  –Kommentin jätti 93.106.153.202 (keskustelu – muokkaukset)

Onko jossain lähteessä vahvistettu, että Albert kuoli heroiinin yliannostukseen?[muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuun 2007 Soundissa Jukka Tolosen haastattelussa näin kerrottiin, mutta huhtikuun numerossa oli oikaisu ja kuolintodistuksesta kuvakin, joten ei kuollut. Pahoittelen osallistumistani väärän tiedon levittämiseen. --Seppo Hindsberg 26. huhtikuuta 2007 kello 09.42 (UTC)

Korjataan se sitten tuonne tekstiinkin.-- Hantte 20. toukokuuta 2007 kello 16.07 (UTC)

about ei ole suomea[muokkaa wikitekstiä]

tuolla oli lause "about 20 kitaraa", muutin muotoon "ainakin 20 kitaraa" kun about kuulostaa andymccoyltä. Kommentin jätti 125.238.70.26 (keskustelu – muokkaukset).

Tyypillisen "suomalainen" sivu[muokkaa wikitekstiä]

On muuten harvinaisen paska sivu. Tokihan tuo vastaa suomalaista laatua ylipäänsä (koskien juuri kaikkea, mitä tässä maassa tehdään), mutta luulisi jonkun pystyvän edes vähän parempaan. Korjasin "about" sata asiaa Järvisen ja Järviseen liityvien asioiden sivuilta. Korjasin kieltä. Korjasin asiasisältöä. Korjasin linkkejä. Korjasin kieltä taas. Korjasin tuhottoman määrän sekalaista skeidaa mitä oli paskottu ympäri Wikiä. Saa joku muu jatkaa. 128.214.133.2 31. joulukuuta 2007 kello 10.06 (UTC)

Niin sitä pitää. --Sumafi 30. joulukuuta 2008 kello 19.19 (EET)

Eddie Boyd kiertue[muokkaa wikitekstiä]

Päätin hieman värittää Eddie Boyd osiota. Minulla on Musa-lehti Heinäkuulta 1977 jossa Albert kertoo kiertueesta. Kommentin jätti Korina (keskustelu – muokkaukset).

Just For You:n oikea säveltäjä[muokkaa wikitekstiä]

Tuosta Just For You:sta sen verran, että se ei varsinaisesti ole Albert Järvisen oma sävellys vaan Remu Aaltosen, joka hyräilee kyseisen kappaleen melodiaa Albertille, jolloin Albert "vain" sovittaa kyseisen kappaleen kitaralla soitettuun muotoon eli Albert on tämän kappaleen tekohetkenä ollut vain sovittajan roolissa. Todiste tähän on erään Hurriganes- keräilijän ääninäyte C-kasetilla, joka on nauhoitettu Hurriganesin ollessa treenaamassa vielä tätä kappaletta Suomen puolella. Muokatkoon joku halukas Albert Järvisen artikkelia, sillä minä en uskalla muuttaa siellä mitään etten vain vahingossa poistaisi mitään tärkeää.

Saatat hyvinkin olla oikeassa, mutta emme voi antaa sävellyskrediittiä Wikipediassa Remulle ilman, että löytyy kunnollinen lähde. Eli "erään Hurriganes- keräilijän ääninäyte C-kasetilla" ei oikein riitä, koska siihen ei voi viitata. Sitä paitsi, mistä sen tietää onko kyseisen keräilijän tulkinta tapahtuneesta oikea? --Sumafi 30. joulukuuta 2008 kello 19.29 (EET)

Kitaroista[muokkaa wikitekstiä]

Löysin pinosta Musamaailma-lehden jossa on ainakin 1962 Stratosta ja Gibson L5S kitarasta lisää tietoja. Lisään ne kun minulla on lehti näpeissä, mutta muistan että Strato olisi Sounds-yhtyeen Henrik Granön käyttämä ja Järvisen mukaan paras mitä hänellä on ollut. Hän nimitti sitä Emmaksi :) Gibson olisi ollut Dingon Jontulla Korina 16. tammikuuta 2009 kello 22.35 (EET)

Tuosta Emma-stratosta on kahdenlaista tietoa liikkeellä. Yhden tarinan mukaan se Järvisen strato, josta hän poisti maalit jättäen sen puun väriseksi on tuo legendaarinen Emma-strato (eli kitara, jota käytettiin Emma-kappaleen levytyksessä). Mutta Internetistä löytyy myös mainintoja, joiden mukaan kyseessä olisi eri kitara. Eli tässä asiassa tarvittaisiin nyt absoluuttisen luotettava lähde, ja kitaran sarjanumero tänne Wikiin ylös. Tuo L5S -juttu on vähän samantapainen: Andy McCoy on ilmeisesti joissakin yhteyksissä antanut ymmärtää, että hänen omistuksessaan ollut samanvärinen L5S olisi tuo aikoinaan Järviselle kuulunut yksilö. Mutta joku poisti kyseisen tiedon artikkelista. Muokkauskommentissa oli maininta, että joku Kitarapajan työntekijä oli tiennyt, että kyseessä on eri kitara. --Sumafi 17. tammikuuta 2009 kello 14.47 (EET)

Kyseessä on Musiikkiuutiset 1/89 eikä siis mikään "Musamaailma" joksi muistin lehden nimen. Lehdessä on Juha Nuutisen tekemä Albert Järvisen haastattelu jossa hän kertoo Stratosta ja sanoo soittaneensa sillä Royalsin aikoihin. Gibsonista hän mainitsee että se on haastattelun aikaan Neumannilla korjattuna kitaran oltua Jontun käytössä ja "ihan luuranko" ennen kunnostusta.Korina 18. tammikuuta 2009 kello 00.34 (EET)

Neumann tosiaan kertoi jossain haastattelussa, että Albert luovutti Gibson L5S:n henkilökohtaisesti hänelle. Neumannilta se on sitten varmaan kulkeutunut Jontun käyttöön. Mutta kenellä se on tällä hetkellä? --Sumafi (keskustelu) 17. maaliskuuta 2019 kello 22.03 (EET)

Pojista[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin alussa mainitaan, että Albertilla on kaksi poikaa. Mutta lopussa taas sanotaan, että Albertilla on yksi poika. Kommentin jätti 82.103.194.39 (keskustelu – muokkaukset).