Keskustelu:Akaasiat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

lyhyt -a-[muokkaa wikitekstiä]

Nykysuomen sanakirja 4 ja Suomen kielen perussanakirja sanovat, että oikea kirjoitusasu on akasia. Pitäisiköhän kaikki korjata? --Arto (keskustelu) 5. marraskuuta 2014 kello 10.03 (EET)

Niin minunkin mielestäni. (Pera) –Kommentin jätti 62.197.182.15 (keskustelu)
Tällä sivulla on lueteltu kasvien nimistölähteet, joita täällä suositellaan käytettävän. Tuolla on linkki Kassuun, jossa annetaan tämän nimeksi akaasiat ja vaihtoehtoiseksi nimeksi akasiat. --Savir (keskustelu) 6. marraskuuta 2014 kello 10.17 (EET)
Tämä on näköjään auktoriteettikysymys; mikä instituutio suomen kieltä ohjaa? Nykysuomen sanakirjassa on muoto akaasia, joka on siis vanhentunut. Nykyinen, uusi sananmuoto on Suomen kielen perussanakirjassa akasia. Onkohan Kassussa yksinkertaisesti käytetty vain vanhaa sananmuotoa? Myös meidän Wikisanastomme on päättänyt tarjota vain muodon akaasia. Ainakin siellä pitäisi esittää tämä uuden ja vanhan muodon ero ja perustella, miksi vanha sananmuoto pannaan etusijalle. --Arto (keskustelu) 6. marraskuuta 2014 kello 11.10 (EET)  –Kommentin jätti Artomo (keskustelu – muokkaukset)
Kävin vielä katsomassa Kassun taustoja. Se on yhtä lailla talkoistettu projekti kuin tämä Wikipedia, joten joku on joskus kirjoittanut siellä akaasia, ja se on otettu tänne normiksi. --Arto (keskustelu) 6. marraskuuta 2014 kello 11.25 (EET)  –Kommentin jätti Artomo (keskustelu – muokkaukset)
Ja vielä. Hyvin suositeltava lähde termien valintaan on Tieteen termipankki . Valitettavasti akasia on siellä kuitenkin vielä esittelemättä. --Arto (keskustelu) 6. marraskuuta 2014 kello 11.34 (EET)  –Kommentin jätti Artomo (keskustelu – muokkaukset)

Tätä keskustelua käydään nyt tässä ja myös kielenhuollon kahvihuoneessa. Keskustelijat saanevat valita, kumpaa käyttävät vai tehdäänkö päätös? -Htm (keskustelu) 9. marraskuuta 2014 kello 12.46 (EET)

Eikö tätä voitaisi käydä tuolla Kasvit/nimistölähteet-sivulla? --Savir (keskustelu) 9. marraskuuta 2014 kello 12.51 (EET)