Keskustelu:Aikakone (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiinnitinpä huomiota siihen, että tämän sivun koko teksi on kopiotu Aikakoneen fanisivulta, eikä siitä mainittu tekstin yhteydessä mitään. Osa tekstistä onL lähes sanasta sanaan on kopiotu ja alkuperäisellä sivulla on copyright merkintä, vaikkakin sivun alalaidassa. Laitoin tuon fanisivuston linkin tuohon mukaan, koska ajattelin, että se ehkä aluperäinen tekstintekijä saisi näin huomiota. Minä siis itse en kopioinut tuota tekstiä, vaan lisäsin ainoastaan linkin, mistä se löytyy tuossa muodossa. En tiedä rikkooko tuo nyt tekijänoikeuksia, koska kyseessä on kuitenkin "vain" fanisivusto. Minua viisaammat päättäkööt siitä. ;) ;) ( se osoite, mistä löytyy tuo teksti suoraan Aikakoneen historia ) --Kommentin jätti Jonna (keskustelu – muokkaukset).

No yritin vertailla, ja tuntuisi että lähteenä on käytetty on tosiaan selkeästi tuota sivua. Kuitenkin mitään suoraan kopiointia ei näyttäisi tapahtuneen? Eli jos joku on tuon kuitenkin itse kirjoittanut käyttäen hieman omaa älyäänkin, niin ei siinä sitten mitän ole - käytetty vain ainoastaan yhtä lähdettä. Sivun teksti on kyllä vähän tökeröä ja sitä voisi parannella... Sitten toinen asia on, että käsittäkseni ulkopuolisiin kuviin ei pitäisi linkittää Wikipediasta, sillä se ei välttämättä ole sallittua koska näyttää siltä että kuva olisi osa Wikipedian sisältöä vaikka se tuleekin muualta. Kuva pitäisi siis siirtää Wikipediaan, mutta kuvaahan ei saa Wikipediaan laittaa ellei itsellä siihen ole tekijänoikeuksia tai lupaa siirtää kuvaa Wikipedian lisenssin (GNU Free Documentation License) alaiseksi. Eli jos kuva ei ole sinun ottamasi/tekemäsi, niin varminta on olla käyttämättä sitä. Ja ihmisiä kuvattaessa ei ole taas oikeutta laittaa sittenkään kuvaa minnekään, ellei kysy asianomaisilta lupaa... tällaista tämä on, mutta Wikipedian sisällön tulee olla oikeasti vapaata, ja myös laillista. -- TJ 10:15 maalis 15, 2004 (UTC)

Minäpä otan kuvan pois ja katson jos löydän oman kuvan, jonka laitan sitten. (Jonna) --Kommentin jätti Jonna (keskustelu – muokkaukset).

Joo kiitos poistamisesta. Mutta tosiaan ikävä kyllä sekään ei vielä riitä, jos sulla on itse otettu kuva Aikakone-yhtyeen jäsenistä. Sitä ei saa levittää ellei kysy itse jäseniltä tähän lupaa - myöskään omille webbisivuille näitä ei saisi laittaa, vaikka monillahan on toki paljon keikkakuvia yms. netissä. Itsellänikin on Björkin konserteista kuvia kotisivuillani :) Mutta Wikipediassa täytyy pitää kiinni laillisuudesta, vaikkei esim. Aikakone-yhtyeen hemmot mitään varmasti välittäisikään siitä että heistä kuvia laitetaan jonnekin. Ilman todellista lupaa heiltä kuitenkaan näin ei saa tehdä. - TJ 10:40 maalis 15, 2004 (UTC)
Asia ei ole ihan näin yksiselitteinen, kts esim [1]. Esim. julkisuuden henkilöstä (sis. Aikakoneen jäsenet) itse otettu kuva, jolla ei yritä rahastaa, on mitä todennäköisimmin ihan OK julkistaa. Sen sijaan jos kuvaaminen menee esiintyvän taiteiljan esityksen tallentamisen puolelle niin sitten ei enää olekaan OK... Jpatokal 11:28 maalis 15, 2004 (UTC)
Aha, ok, kiitos paljon korjauksesta sitten... en tiennytkään tätä. Päättelin hieman siitä että kun englanninkielisen Wikipedian puolellakaan ei juuri kuvia näy artisteista (katsoin esim. Abba jne.), niin näin olisi asia. No tuohan on sitten ihan mukava, eli jos Jonnalla vaikka Aikakoneesta löytyy oma kuva niin sen voinee sitten laittaa Wikipediaan halutessaan. -- TJ 12:34 maalis 15, 2004 (UTC)

Heidi Vähäkallio on Heidi Vahakallio[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko joku ystävällisesti muutta Aikakoneen Veran oikean nimen oikeaksi. Tarvitsin työssäni tarkistusta hänen nimeensä ja puhelun aikana kävi ilmi, että hänen oikea nimensä on Heidi Vahakallio, EI VÄHÄKALLIO. Hän on itse hyvin pahoillaan, että hänen nimensä on muuttunut Vähäkallioksi. Itseasiassa nykyisin hänen virkatodistuksessa olevan sukunimensä on Puurula, mennyt naimisiin ja aikoo käyttää jatkossa sanoittajan Heidi Puurula. Tämä kaikki on tarkistettu häneltä itseltään puhelimessa 18.10. Yritin korjata Wikipedian sivua hänestä mutta en onnistunut. Esim. Ylen äänitearkisto on jo korjannut asian. Tehkää korjaus. Kiitos Terv. Maija K. --Kommentin jätti 128.214.91.212 (keskustelu – muokkaukset).

Vaihdettu ja tarkastettu. --Cartman 23. lokakuuta 2006 kello 11.19 (UTC)