Keskustelu:Abdirahim Hussein

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Poliitikko, jonka suurin meriitti on ilmeisesti Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajuus. Ei vaikuta tietosanakirjamerkittävältä. --Klassikkomies 10. helmikuuta 2011 kello 00.55 (EET)

Kysymyksessä on yleisesti tunnettu uussuomalainen politiikko, joka on ollut laajalti mediassa esillä. Toiminut niin kunnallisissa kuin valtiollisissakin luottamustoimissa (vaalitarkkailu). Vertaa Fatbardhe Hetemajihin jonka ansiot ovat vastaavantyyppiset Yayim 10. helmikuuta 2011 kello 01.04 (EET)

Mikäli henkilö on ollut mediassa laajalti esillä artikkelissa pitäisi kertoa julkisuuden laajuudesta lähteistetysti. Tietojen aiheen merkittävyydestä täytyy olla tarkistettavissa. Poistokäytännön suuntaviivoja henkilöiden osalta löytyy täältä. Näillä tiedoilla ja lähteillä artikkeli ei ylitä merkittävyyskynnystä. --Klassikkomies 10. helmikuuta 2011 kello 01.18 (EET)

Miten esimerkiksi televisio-ohjelmiin voi viitata, jos ne eivät enää ole saatavilla Ylen Areenasta? Yayim 10. helmikuuta 2011 kello 01.35 (EET)

Se on vähän ongelmallista. Asiasta on keskusteltu aikaisemmin toisen artikkelin yhteydessä ja silloin viittaamista televisiossa esitettyyn ohjelmaan, johon Wikipedian käyttäjät eivät enää pääse käsiksi vastustettiin. --Klassikkomies 10. helmikuuta 2011 kello 01.48 (EET)

Merkittävä. Laajaa julkisuutta, juuri riittävät ansiot politiikassa. Iivarius 10. helmikuuta 2011 kello 01.46 (EET)

Artikkelin teksti kannattaa laittaa Wikipedian sijasta Vaaliwikiin: http://vaali.wikia.com/wiki/Vaaliwiki. --Thi 10. helmikuuta 2011 kello 01.47 (EET)

Lisäsin tuonne viitteitä. Ainakin HS:ssa on ollut laajempi haastattelujuttu. Sen lisäksi Hussein on esiintynyt Ylen ajankohtaisohjelmissa keskustelijana jokuseen otteeseen. Niihin löytyy paljon viittauksia eripuolilta verkkoa, mutta ohjelmat eivät ole enää Areenassa Yayim 10. helmikuuta 2011 kello 02.25 (EET)

Vaalit lähestyy ja vaalimainoksien määrä kasvaa... Merkittävyys vaan ei tälläkään riitä. Korkki74 10. helmikuuta 2011 kello 02.31 (EET)

Pidän merkittävänä. Yhdistys Berde, jonka puheenjohtaja hän on, on palkittu ja saanut julkisuutta. Hänestä itsestään on Helsingin Sanomissa useita juttuja, [1] Hän on ollut Yleisradiossa[2]. Lisäksi artikkelissa itsessään on runsaasti linkkejä, jotka vahvistavat merkittävyyden. Epäilemättä kantasuomalaisen merkittävyyttä ei näin laajalla julksuudella kyseenalaistettaisi. --Abc10 10. helmikuuta 2011 kello 08.29 (EET)

Itsekin pitäisin merkittävänä. Näin mutu-tuntumalta ajatellen tunnetuimpia Suomen somaleja. Ei yhtä paljon esillä kuin esim. Zahra Abdulla tai Wali Hashi, mutta kuitenkin suht. useaan kertaan julkisuudessa, kuten mm. artikkelin ulkoisista linkeistä näkyy. --Nironen 10. helmikuuta 2011 kello 09.20 (EET)

Tämä on näitä "Suomen ensimmäinen A:nlainen henkilö alalla B" -artikkeleita, jossa A viittaa henkilön sukupuoleen, rotuun yms. tekijään, joka tällä tietyllä alalla B on epätavanomaista. Näillä perustein on wikiin päästy monesti jo aikaisemminkin - varsinkin jos lähteitä on löytynyt. Tosin yhden lauseen lähteistäminen 10 lähteellä on mielestäni vähän liioiteltu - kannattaisi kirjoittaa, mitä nuo monikulttuuriset asiat oikein ovat...--Nedergard 10. helmikuuta 2011 kello 11.23 (EET)

Kannatan säilyttämistä. Missä Nedergard näkee mainintoja "Suomen ensimmäinen A:nlainen henkilö alalla B"? Näyttää olevan merkittävä henkilö julkisuudessa, ja jos tarkoitus on että ihmisistä tehdään tasapuolisesti artikkeleita taustoihin katsomatta, meriitit varmasti riittävät. Luokassa Suomen somalit ei näytä olevan tungosta, joten tässä on sopiva henkilö sinne. --Ulrika 10. helmikuuta 2011 kello 11.52 (EET)
"valittiin ensimmäisenä ulkomaalaissyntyisenä Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajaksi" - sitä tarkoitin enkä mitenkään negatiivisessa merkityksessä. Täällä on käyty keskusteluja ja poistoäänestyksiä siitä, onko esim. Suomen ensimmäinen nainen jossain ammatissa/alalla wiki-merkittävä. Tuossa yllä en tullut maininneeksi, että olen tämän artikkelin säilyttämisen kannalla - lapsus sallittakoon.--Nedergard 10. helmikuuta 2011 kello 12.24 (EET)
Vaikuttikin niin poiston perustelulta. Itse en pidä ainakaan tässä mainintaa että on ensimmäinen sitä-ja-sitä mitenkään säilytysperusteena, tuskin oli tarkoitettukaan, onpahan vain toteamus, että näin on käynyt. --Ulrika 10. helmikuuta 2011 kello 12.34 (EET)

Kyllähän kaveria mediassa usein näkee. Eiköhän säilytetä. Viitteistystä voisi karsia ja siirtää linkkejä tarvittaessa vaikka Aiheesta muualla -osioon. --Otrfan 10. helmikuuta 2011 kello 11.27 (EET)

Turhat lähtee toistona pois, vain yksi merkittävä lähde asiaa kohti--Musamies 10. helmikuuta 2011 kello 12.50 (EET)

Lienee sitten merkittävä tunnettuna ajankohtaishenkilönä. --Thi 10. helmikuuta 2011 kello 13.40 (EET)

Vaikuttaa merkittävältä --Memasa 10. helmikuuta 2011 kello 17.28 (EET)

"suomalainen Somaliassa syntynyt".[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä mitä itäsuomalaista sukujuuria "Husulla" on jos tämä muotoilu olisi oikea tapa kirjoittaa Somaliassa syntyneelle Suomen kansalaiselle. Jukka Wallin (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 21.22 (EET)

Muokkaussota[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on näköjään käyty muokkaussotaa siitä, tuleeko henkilö luonnehtia "suomalaiseksi" vai ei, tai tulisiko vaihtoehtoisesti mainita kansalaisuus. Jospa muokkausyhteisö ratkaisee asian keskustelemalla. Suojasin artikkelin vuorokaudeksi. --Jmk (keskustelu) 13. huhtikuuta 2016 kello 08.29 (EEST)

Kommentit Facebookissa[muokkaa wikitekstiä]

Onko Husseinin yksityisviestillä Facebookissa toiselle käyttäjälle lähettämä sopimaton lause wikimerkittävää? Mielestäni ei. Artikkelissa mainitaan, että kommentti ”herätti jonkin verran huomiota”. Kyllä, lähinnä Suomen Uutisten ja erään toisen verkkojulkaisun sivuilla. --Cary (keskustelu) 20. toukokuuta 2016 kello 21.35 (EEST)

Jos tuo Pohjalaisen uutinen saataisiin artikkelista jotenkin poistettua, niin eiköhän tämä mene silloin poistoon. Voin yrittää poistaa sen parin päivän päästä.--MAQuire (keskustelu) 20. toukokuuta 2016 kello 21.55 (EEST)
Ei yksi Pohjalaisen juttu kesää tee. Yksittäinen FB-kommentti ei ole merkittävä varsinkaan kun sillä ei ole laajempaa merkitystä. --Cary (keskustelu) 23. toukokuuta 2016 kello 00.14 (EEST)
Onhan tuo kieltämättä aika mitätön kohu, kun tuntuu rajoittuneen Pohjalaisen yksittäisen uutisjutun ja Imagen Uuninpankkopoika-blogikirjoituksen lisäksi vain valemedioihin. "Kohulla" ei myöskään tunnu olleen vaikutusta Husseinin uraan mutta näin lyhyessä artikkelissa sen merkitys korostuu perusteettomasti.--Bluto (keskustelu) 23. toukokuuta 2016 kello 00.23 (EEST)
Kannattaa myös ottaa huomioon, että Husseinin kommentin kohteena oli Facebookin feikkiprofiili. Kyseessä on siis trollaamista varten luotu käyttäjätili, jota ei voi yhdistää johonkin tiettyyn henkilöön. Näin ollen esimerkiksi lain tarkoittaman kunnianloukkauksen kriteerit eivät täyty. Kertoo paljon myös Pohjalaisen ja Suomen Uutisten journalistisesta linjasta, että he tekevät jutun kuvitteellisen hahmon solvaamisesta. --85.76.131.241 2. toukokuuta 2018 kello 17.25 (EEST)

Parodiaa?[muokkaa wikitekstiä]

Eikö kannattaisi lopettaaa tuo veivaaminen edes takaisin, näinkin selvässä asiassa? "Husu"on selvästi Suomen kansalainen, joten hän ei siten voi olla syntyperäisenä somalina "suomalainen". Jukka Wallin (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 22.26 (EEST)

Kuten jo viimevuotisessa kielenhuolto-Kahvihuoneen keskustelussa [3] todettiin, Kielitoimiston sanakirjassa erääksi sanan ”suomalainen” merkitykseksi on mainittu ”Suomen kansalainen”. Ei ole siis mitään epäselvyyttä siitä, että Husseininkin voidaan sanoa olevan suomalainen. Jatkuva vänkääminen tästä asiasta (tämän artikkelin lisäksi esim. artikkelin Nasima Razmyar kohdalla) olisi jo syytä lopettaa. --Nironen (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 22.52 (EEST)
Öö johan nyt siis kielitoimisto määrittelee ketä kutsutaan "suomalaiseksi" eikä Kansalaisuuslaki? [4]? Eiköhän laki sentään mene kielitoimiston ohi ainakin vielä. Nythän "husu" on kait siis syntynyt ulkomailla eikä hänellä ole kummankaan vanhemman puolelta toinen suomalainen, joten hän suomenkansalainen, eikä suomalainen. Jukka Wallin (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 23.01 (EEST)
Lähes kaikista suomenruotsalaisistakin käytetään kansallisuutta suomenruotsalainen. Yhtenäisyyden nimissä Husunkin kuuluisi olla suomen somali tms. Kansallisuushan ei mihinkään muutu, vaikka kansalaisuus vaihtuu (Vessix (keskustelu) 31. toukokuuta 2016 kello 23.41 (EEST))
Koska keskustelu jälleen kerran koskee laajempaa joukkoa kuin tätä yhtä artikkelia, niin aiheesta voi (jälleen) avata keskustelu kielenhuolto-kahvihuoneessa, mikäli on vielä jotain aikaisemmin sanomatonta, jolla on asiaan vaikutusta. --Htm (keskustelu) 1. kesäkuuta 2016 kello 07.14 (EEST)

Eikö muuten suomenruotsalaisista käyty jossain vaiheessa keskustelua, jolloin päädyttiin lopputulokseen, että heitä kutsutaan artikkelin määritelmässä suomalaisiksi? Kertokaa jos olen väärässä tai oikeassa. --Cary (keskustelu) 17. kesäkuuta 2016 kello 00.19 (EEST)