Keskustelu:Aaro Hellaakoski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mihin muuten perustunee Aaro Hellaakosken luokittelu suomalaiseksi filosofiksi? Ei kai vain filosofian tohtorin tutkintoon? Tietysti kaikella lyriikalla ja proosalla on filosofinen ulottuuvuutensa, samoin kuin taide- ja kirjallisuusaiheisilla tutkielmilla, mutta kun luokassa muuten näyttäisi olevan lähinnä ammattifilosofeja niin tälle luokittelulle ehkä kaipaisi perusteluja.--Urjanhai 17. lokakuuta 2008 kello 19.07 (EEST)

Mikä matka?[muokkaa wikitekstiä]

"Hellaakoskelle se oli ensimmäinen Italian-matka." Niin mikä oli se? Edellä ei ole mitään, mihin se viittaisi. --Hanna V (keskustelu) 30. lokakuuta 2014 kello 10.10 (EET)

Uskoisin että on kopioitu lähteestä Unto Kupiainen: Aaro Hellaakoski, Ihminen ja runoilija, ja muokkaus on unohtunut kesken.[1] --Käyttäjä:Kielimiliisi 30. lokakuuta 2014 kello 11.02 (EET)
Siinähän jotenkin kai viitataan siihen, että Hellaakoski käydessään Italiassa lankonsa Wäinö Aaltosen kanssa, hämmästytti tätä sikäläisen taidehistorian tuntemuksellaan, vaikka Aaltonen oli käynyt Italiassa monta kertaa aiemmin ja Hellaakoski oli siellä vasta ensimmäistä kertaa. Tämä on tekstiä lukiessa arvattavissa, mutta ilmaistu tuossa kovin niukasti ja epäselvästi. Samaan taisivat Hellaakosken maantieteilijätoverit kiinnittää huomiota myös hänen maantieteellisen tietämyksensä osalta.--Urjanhai (keskustelu) 30. lokakuuta 2014 kello 12.43 (EET)
No siis jotenkin päättelin, että tällaisesta oli kyse, mutta kun ei ollut itsellä hajuakaan, mistä lähteestä moinen on heitetty ja miten homma on oikeasti mennyt. Mutta tämän keskustelun perusteella kävin sitä tekstiä nyt hieman ropeltamassa, että siinä olisi jonkinnäköinen logiikka. Kiitos kommenteista! -Hanna V (keskustelu) 31. lokakuuta 2014 kello 23.55 (EET)
Pitäisi varmaan varmistaa lähteestä, koska jos epätarkkaa lainausta yrittää säätää, niin se voi vahingossa etääntyä lähteestä. Toisaalta tämä on tunnettu anekdootti, jonka varmaan joskus olen lukenut myös. Jos artikkelia haluaisi kehittää, niin lähteiden avulla se onnistuisi luultavasti mainiosti.--Urjanhai (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.15 (EET)