Keskustelu:Aalto-1

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Suomen ensimmäinen oma satelliitti. Kävin tutustumassa laitteen malliin Aalto-yliopistolla ennen joulua. Olen parannellut ja päivittänyt tätä artikkelia viime vuoden marraskuun alusta, olisiko siitä lupaavaksi? --Msaynevirta (k · m) 5. tammikuuta 2015 kello 22.56 (EET)

Plasmajarru-osion jälkimmäisessä kappaleessa on kohta "Lopulta satametriseksi[19] pidentyvää liekaa on tarkoitus käyttää satelliitin hallittuun pudottamiseen kiertoradalta. perustuvaa plasmajarrua on tarkoitus käyttää satelliitin käyttöiän loppupuolella sen pudottamiseen kiertoradalta.[18]" Onko tuo toinen lause jäänyt vajaaksi vai onko se pitänyt poistaa, sillä ensimmäisessä lauseessa kerrotaan jo osittain samat asiat. --PtG (keskustelu) 7. tammikuuta 2015 kello 18.52 (EET)
Tuo on jäänyt vajaaksi kun kirjoitin artikkelia iPadin (huonolla) tekstinkäsittelyohjelmalla. Poistin kohdan. --Msaynevirta (k · m) 7. tammikuuta 2015 kello 22.21 (EET)
Jees. Kannatan. --PtG (keskustelu) 11. tammikuuta 2015 kello 13.48 (EET)
En ole alan expertti, mutta luettuani tämän kahdesti läpi tulin siihen tulokseen, että lupaavan ainekset ovat kasassa. Symbol support vote.svg --Kari-kujanpää (keskustelu) 12. tammikuuta 2015 kello 16.35 (EET)

Merkkaan ja arkistoin. Gopase+f (keskustelu) 14. tammikuuta 2015 kello 10.18 (EET)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Artikkeli ensimmäisestä suomalaissatelliitista. Tavoitteena olisi kehittää ainakin HA-tasolle, ja miksei sitten vaikka SA:ksi asti (olisihan se hienoa, jos artikkeli olisi laukaisuviikolla etusivulla). Eli onko artikkelissa kehitettävää/laajennettavaa tms.? --Msaynevirta (k · m) 5. marraskuuta 2015 kello 02.43 (EET)

Eipä se saisi olla este suositelluksi artikkeliksi, että on oikeastaan vasta tuleva tapahtuma ja paljon päivittettävää on vasta tulossa. Hieman jää epäselväksi motivaatio, miksi satelliitti halutaan. --Lakritsa (keskustelu) 11. marraskuuta 2015 kello 13.44 (EET)
Keskustelin aikanaan muutaman tuohon sateliittitiimiin kuuluneen kanssa, ja taustalla taitaa olla ainakin jossain määrin satelliitin ”ensimmäinen”-status Suomessa. Myöhemmin projektin tavoitteiksi ovat kehittyneet myös VTT:n MEMS-spektrometrin ja ilmatieteenlaitoksen plasmajarrun demonstrointi. Nämä Cubesatit ovat myös yleistyneet voimakkaasti maailmalla eri yliopistojen projekteina. --Msaynevirta (k · m) 11. marraskuuta 2015 kello 15.30 (EET)
Tietysti olisi hienoa saada tämä artikkeli hyvään kuntoon ennen laukaisua. Mutta en kannata näin päiväkohtaisen artikkelin valintaa suositelluksi, sillä laukaisuvaiheessahan artikkeli on vielä keskeneräinen. Etusivullahan se näkyy sitten uutislaatikossakin monta päivää, joten näkyvyyttä riittää kyllä. --Savir (keskustelu) 17. marraskuuta 2015 kello 11.56 (EET)
Näin tarkemmin asiaa pohdittuani ehkä tämä on parempi menettely. Artikkelia voisi nyt laajentaa EID:n ja Siddiquen paperin avulla satelliitin teknisten puolien osalta. --Msaynevirta (k · m) 17. marraskuuta 2015 kello 17.07 (EET)

Ping Usp ja Nomitratic. Olisiko teillä kommentteja artikkelin kehittämiseen? --Msaynevirta (k · m) 11. tammikuuta 2016 kello 14.31 (EET)

Mielestäni hyötykuormista voisi kertoa tarkemmin. AaSIsta ainakin voisi mainita, että sisältää kaksi kameraa, niiden resoluutiot, jne. Nomitratic (keskustelu) 11. tammikuuta 2016 kello 15.45 (EET)

Arkistoin vertaisarvioinnin --Msaynevirta (k · m) 20. tammikuuta 2016 kello 18.27 (EET)